< < Sudan'daki Duruma İlişkin Ortak Açıklama

Ordunun başında temsil edilen asıl gücün iki kutbu ile ön saflarda yer alan Hızlı Destek Güçleri arasında silahlı çatışmanın patlak vermesiyle, 15 Nisan sabahından itibaren Sudan'da durum tehlikeli bir dönüm noktasına girdi.

Diktatör El Beşir'in Sudan halk devrimi tarafından devrilmesinden bu yana karar verme sürecinin silahlı çatışma, kuklalaşmış ve yozlaşmış bölgesel ittifaklarla bağlantılı en gerici yerel sınıf ve siyasi çevreler tarafından desteklenen güçlerin eline geçmesi ülkeyi açık ve gizli bir çatışma rotasına sokmuştur. Sudan halkının ve onun devrimci güçlerinin fiili mücadeleyi sürdürme ve devrimin erdemlerini en iyi şekilde ifade eden ve onu gerçekleştiren pozisyon, taktik ve perspektifler formüle etme becerisine sahip devrimci güçlerinin uyanıklığına rağmen, El Beşir liderliğindeki karşı-devrim kampının egemenliği çatışmalı bir sürecin önünü açmıştır. El Beşir'in ve önceki tüm gerici rejimlerin aracı olan askeri yapı, hâlâ devrimi ilerlemesini ve halkın gerçek kurtuluşunu ve yeni bir ülkeyi inşa etmesini engelliyor. Sudan'ı ve onun çeşitli bileşenlerini tek başına birleştirebilecek sivil demokratik bir devletin kurulabilmesini baltalıyor.

Sudan'daki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip eden aşağıda imzası bulunan değerli parti ve kuruluşlar:

Sudan halkının bu çatışmadan hiçbir çıkarı olmayan bu şiddetli ve terörist dönüşümü kınıyor, mermi seslerinin derhal kesilmesi, ordunun kışlalarına dönmesi ve Cancavid çeteleri de dahil olmak üzere tüm milislerin tasfiye edilmesi çağrısında bulunuyor. Bu milislerin başında Darfur bölgesi olmak üzere elleri savunmasız ve masum insanların kanına bulanmış Hızlı Destek Güçleri gelmektedir.

Kardeş Sudan halkına bu zor durumda devrime olan inancını, ilkeli ve koşulsuz desteğini teyit ediyor ve bu büyük halkın, şanlı devrimi nedeniyle onu cezalandırmak isteyen düşmanlarına ve muhaliflerine yönelik düşmanca saldırılarının başarısız olacağı inancını yineliyor.

İmzacı kurumlar tutarlı devrimci duruşun gerçek bir ifadesi olmaya devam eden ve silahlı çatışma da dahil olmak üzere gelişmelere yönelik analizlerinin ve politik tutumlarının doğruluğunu teyit eden Sudan Komünist Partisi liderliğindeki Sudan'daki devrimci güçlere desteğini yineler.

Bölgedeki ve dünyadaki tüm ilerici güçleri, Sudan halkını en etkin şekilde desteklemeye ve Sudan halkının devrimini güçlendirmeye ve devrimci yola saldırmak, onu ortadan kaldırmak ve Arap devrimlerinin kazanımlarını geriye götürüp, bölgede gericilerin kontrolünü güçlendirmeye yönelik her türlü bölgesel ve uluslararası müdahaleye karşı koymaya çağırıyor.

16 Nisan 2023


İmzacı Kurum ve Partiler


1- İşçi Partisi - Tunus

2- İşçilerin Demokratik Yolu Partisi - Fas

3- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi

4- Ürdün Demokratik Halk Birlik Partisi

5- Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi

6- Lübnan Komünist Partisi

7- Ürdün Halk Demokratik Partisi (Hashd)

8- Yapabiliriz Hareketi - Moritanya

9-Batı Sahra'daki Sahrawi İnsan Hakları Savunucuları Örgütü- CODESA

10- Sosyalist Halk İttifakı Partisi - Mısır

11- Kuveyt İlerici Hareketi

12- Filistin Halk Partisi

13- Ürdün Komünist Partisi

14- Bahreyn İlerici Forumu

15- Kutub Partisi - Tunus

16- Birleşik Demokratik Ulusal Parti - Tunus

17- Sudan Komünist Partisi.

Çeviri Kolektifi

Sudan Komünist Partisi sosyal medya hesabında yayınlanan açıklamadan çevrilmiştir.