< Filistin'le Ve Direnişle Dayanışmaya!

Acil Çağrı: Gazze Saldırı Altında

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'in saldırılarına karşı 12 Kasım günü bir açıklama yayınladı. Workers.org'dan çevirdiğimiz açıklamayı paylaşıyoruz.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, bu kritik anda adalet ve özgürlük için mücadele eden Filistin'in dostu hareketlere ve dünyanın her yerindeki Filistinli ve Araplara, saldırı altında olan Gazze'ye destek vermeleri için acil eylem çağrısında bulunuyor. Biz bu çağrıyı bugün kendi topraklarının özgürlüğü için, Filistin için ve halkı için savaşmalarından dolayı onlara saldıran siyonist işgal güçleri tarafından şehit edilen iki kahraman yoldaşımız Muhammed el Tatari ve Muhammed Odeh'in onuruna va anısına hazırladık.

Bu katliam, Siyonist güçlerin Filistin direnişinin liderlerine suikast düzenlemek ya da kaçırmak için yaptığı örtülü operasyonda Gazze Şeridini işgal etmeyi planladığı dünkü saldırıdan sonra işgalci güçler eliyle gerçekleşti. Onlar, kendi topraklarını savunmak için savaşırken ölmeyi göze alan 7 Filistinliyi katlettiler. Fakat Filistin direnişi, onların suçlarıyla birlikte çekip gitmelerine izin vermedi. Direniş hızla oluştu ve dünyanın en donanımlı askeri güçlerinden birine karşı kahramanca savaştı ve suikastçilere ve katillere güçlü darbeler vurdu.

Bu gece bombalar bir kez daha Gazze'yi vuruyor. Siyonist güçler, toplarla televizyon istasyonlarını ve üniversiteleri bombalıyorlar. Ve hastanenelere bir saldırı daha başlatmakla tehdit ediyorlar. Bu 11 yıllık zalim ve amansız kuşatmanın ortasında 2009, 2012 ve 2014 savaşlarından ve sayısız hava bombardımanı ve suikastten sonra Gazze'deki Filistinlilere karşı düzenlenen en son alçakça askeri saldırı oldu.

Bu saldırı, Gazze'deki binlerce Filistinlinin geri dönüş hakkını ve kuşatmayı kırmayı istediği Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü'nün başarılarını bastırmak için bir girişimdi. Bu popüler hareket karşısında Siyonist güçler, keskin nişancılarını harekete geçirdiler ve 200'den fazla Filistinli göstericinin hayatını elinden aldılar. Bütün bu saldırılara rağmen, Gazze'nin Filistin halkı direnişe bağlı kaldı ve onları savunanları terketmedi; geridönüş ve özgürlük için mücadelelerine sadık kaldı.

Gazzeli Filistinliler yalnız değildir! Ve yalnız bırakılmamalıdır. Bu saldırı sadece İsrailli işgalciler tarafından yapılmıyor, fakat ABD, Fransa ve İngiltere gibi bu sonradan gelip yerleşen sömürgeci ırkçı devleti tamamen herşeye sahip olması için destekleyen ve silahlandıran emperyalist güçler tarafından da yapılyor. Yemen'e yıkım ve ölüm yağdırırken nasıl yapıp da Filistin'in haklarını ve varlığını parçalayacağının kumpaslarını kuran gerici Arap rejimleri de bu saldırıların suç ortağıdır.

Şimdi harekete geçme zamanı. Sokağa ve alanlara çıkın örgütlenin, gösteri yapın, protesto edin ve Gazze'de saldırı altında olan ama tüm engellere karşın direnmeyi sürdüren Filistin halkını desteklemek için harekete geçin. İsrail' e karşı boykot başlatın ve bulunduğu her yerde emperyalizme karşı gelin. Filistin Halkıyla, Filistin Direnişiyle ve Filistin Davasıyla- geri dönüş mücadelesi ve nehirden denize kadar özgürlük için savaş- dayanışın.

12 Kasım 2018

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi