Denizlerin idam edilmesinin üzerinden tam 52 yıl geçti. 68 hareketi patlak verdiğinde her gençlik eyleminde, her sokak çatışmasında tanınan ve saygı duyulan devrimci gençlik önderleri olarak tarih sahnesine çıkan Denizler, bireysel kurtuluşlarını bir kenara bırakıp işçi sınıfının, yoksul köylülüğün ve Kürt halkının özgürlüğü için yaşamlarını ortaya koydular.

71 devrimci çıkışı ile THKO’yu kurarak devrimimizin önderleri haline gelen Denizler, bu topraklarda uzlaşmaz devrimciliğin, kararlılığın, devrimci girişkenliğin, fedakarlığın, enternasyonalizmin ve zora dayalı mücadelenin unutulmaz simgeleri olarak halklarımızın yüreğine ve bilincine kazındılar.

Okul sıralarından işçilerin, yoksul köylülerin kavgalarına akan, 6.Filo’yu denize döküp anti emperyalist mücadeleyi ileri noktalara taşıyan Denizler, öğrenci gençliğin işçi sınıfı ve ezilen halklar özgürleşmeden kurtulamayacağını ortaya koydular. Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)’ü kurarak, faşistlere ve her türden gericiliğe karşı amansız kavgalara girişen Denizler, yükselen mücadelenin ancak zora dayalı bir mücadele verilerek zafere ulaşabileceğini çok hızlı kavradılar ve dönemin sosyalist hareketinin ‘ağır toplarının’ yapamadığını gencecik yaşlarında gerçekleştirdiler. Filistin halkının mücadelesine katılıp savaşan ve ardından THKO’yu kurup pratiğe girişen Denizler ve yoldaşları Sinanlar, artık gençlik önderleri değil, devrim hareketinin liderleriydiler.

Attıkları her adım, kurdukları her düş, gerçekleştirdikleri her pratik, devrime kilitlenmişti. Denizler bu topraklarda reformizmle, parlamentarizmle ve pasifizmle hesaplaşmanın, zora dayalı devrimin simge isimleri olarak, yarım asrı aşkın bir süredir söndürülemeyen büyük bir meşaleyi yakıp bizlere devrettiler. Sermaye egemenliği ve faşist devlet, Denizlerin açtıkları yolun kendi egemenliklerine yönelik büyük bir tehdit olarak görerek, yükselen mücadeleye karşı 71 faşist darbesini gerçekleştirdi. Oysa ki Denizler, Sinanlar katledilse de, açılan gedikten yüzbinler mücadele saflarına aktı, binlerce genç Deniz, Yusuf, Hüseyin oldu.

Bugün küresel çapta emperyalizme ve kapitalizme karşı dünya halklarının ve uluslararası işçi sınıfının mücadelesi amansız bir şekilde sürüyor. Yaşlı dünyamızın her yanı açlık isyanlarıyla, özgürlük mücadeleleriyle, devrimci savaşlarla sarsılıyor. Ekonomik ve politik krizin derinden hissedildiği, açlık, yoksulluk, geleceksizlik ve faşist baskıların halklarımızın canına tak ettirdiği bugünlerde Denizler gibi kararlı ve cüretli adımlarla hareket etmek, öne çıkmak lazım. Sermayenin egemenliğini yıkıp emeğin iktidarını kurmak için Denizler gibi cüret, cesaret ve kararlılıkla faşizmin üzerine yürüyelim!

 

DENİZLER YAŞIYOR, LENİNİSTLER SAVAŞIYOR!

İDAMLAR BİZİ YILDIRAMAZ!

DENİZLERİN YOLUNDA DEVRİM SAFLARINA!


MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU