Suruç katliamının üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen Suruç aileleri, dostları ve yoldaşları Suruç’ta katledilen 33 insanı unutturmamak ve Suruç katliamının hesabını sormak için sokaklarda olmaya devam ediyor.

Son iki aydır pandemiden kaynaklı Kadıköy’de bulunan Halitağa Caddesi üzerinde Suruç oturması yapamayan Suruç aileleri ve dostları, bu ay Hilvan’da görülen 14. dava duruşmasında davanın ertelenmesini, duruşmanın müşteki avukatı olmadan görülmesini ve katliamı gerçekleştiren ikinci şüphelinin tutuklanmasının reddedilmesini; katliamın 58. ayında Halitağa Caddesi’nde buluşarak protesto etti.

DÖB olarak katıldığımız açıklamada “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet”, “Suruç’u Unutma, Unuttuma”, “Suruç’un Hesabı Sorulacak” sloganları sık sık atılırken, açıklama yine polisin ablukası altında yapıldı. HDP milletvekillerinin de destek verdiği açıklamada “Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak, Kalplerimiz Adalet İçin Açsın” pankartı açılırken “Davanın tek tutuklu sanığı Yakup Şahin, mahkeme salonuna getirilerek aileler önünde yargılansın. Katliamın yaşandığı gün olay yerinin fotoğraflarını çekerken orda bulunan halk tarafından yakalanarak polise teslim edilen ve çantasından IŞİD bayrağı çıktığı iddia edilen Abdullah Ömer Arslan polis tarafından sakalı tıraş edilerek serbest bırakılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama 59. ayında yine aynı kararlılıkla sokaklarda olma çağrısı ile sonlandırıldı.

İstanbul / DÖB