< Kadıköy, Kartal, Ataşehir’de Kıdem Tazminatı Eylemi...

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri örgütlü oldukları Kadıköy, Kartal ve Ataşehir Belediyelerinde, Belediye Başkanlık binaları, şantiyeler ve işyerleri önünde kıdem tazminatlarının gasp edilmeye çalışılmasını protesto etti.

DiSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri örgütlü oldukları Kadıköy, Kartal ve Ataşehir Belediyelerinde, Belediye Başkanlık binaları, şantiyeler ve işyerleri önünde yeni torba yasayla 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatlarının gasp edilmeye çalışılmasını protesto etti.

Kadıköy, Kartal ve Ataşehir Belediye binaları, şantiyeler ve iş yerleri önünde toplanarak yeni bir torba yasa ile kıdem tazminatının gasp edilmesini protesto etti.

Belediye binaları önünde ve iş yerlerinde “Çocuklarımızın Kıdem Tazminatına / Çocuklarımızın Emekliliğine Dokuma! Torba Yasa Geri Çekilsin!” yazılı pankart açan belediye işçileri “Kıdem Hakkımız Gasp Edilemez”, “Direne Direne Direnişten Zafere”, “Kıdem Hakkımız Söke Söke Alırız” sloganları attı.

İşyerlerinde bildiriler okunarak “teklifi ile işverenlere bol keseden teşvik dağıtılırken, işçilerin en temel hakları gasp edilmek isteniyor.

“Bu yasayla 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkını ve emeklilik hakkını bir torbaya atıp çalmaya kalkıyorlar. Çocuklarımızın bize emaneti olan kıdem haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 Nolu Şube olarak kıdem tazminatının gasp edilmesine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini ve buna ilişkin eylem programını ise önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirtti.