Bakırköy’de 19 Aydır TİS İmzalanamıyor

Bakırköy Belediyesi’nde kadrolu işçiler 19 aydır imzalanmayan toplu sözleşmelerinin imzalanması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi kadrolu işçiler Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda eylem yaparak 19 aydır imzalanmayan toplu sözleşmenin bir an önce imzalanmasını istedi.

Eylemde konuşan Tüm Bel-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Adem Erdem, "Bakırköy Belediyesi'nin 5 yıllık planına bakıldığında 2015-2020 kıyaslanırsa çalışanların sayısında 450 kişilik azalma olduğunu, oysa ki bütçesinde iki katını aşkın bir artış bulunduğunu belirtti.

“Demek ki belediye çalışanlarının Bakırköy Belediyesine ekonomik olarak yük olması gibi bir durum yokmuş. Birlikteliği bozmak adına iki işçi arkadaşımızı işten attılar ama biz yine bugün buradayız. Hakkımızı alana kadar mücadele ve eylemlere devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Bakırköy Belediyesinde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler 19 aydır imzalanmayan toplu sözleşme hakları için. DİSK'e bağlı Genel-İş üyesi Bakırköy Belediyesi işçileriyle perşembe günü yapacakları ortak eyleme çağrı yaptı.