Migros Depo İşçilerinden Ücretsiz İzin Protestosu

 

Migros deposunda çalışan işçiler sendikaya üye olunca ücretsiz izne çıkarıldı. DGD-Sen üyesi işçiler depo önünde ücretsiz izin saldırısını protesto etti. 

Kocaeli Şekerpınar'da bulunan Migros deposunda çalışan işçiler  Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası'na (DGD-SEN) üye oldu. İşçiler sendikaya üye olmalarının ardından ücretsiz izne çıkarıldı.

 

"3 Sene Emek Verdim"

İşçiler Kocaeli'de bulunan depo önüne giderek ücretsiz izin saldırısını protesto etti. 3 senedir Migros Depoda çalıştığını belirten Sevim Göneş, "3 sene emeğimi verdim, hakkımı almadan gitmeyeceğim. Sırf sendikaya üye olduğumdan dolayı beni ücretsiz izne çıkarma hakkınız yok" dedi.

 Sendikalı işçiler ücretsiz izne çıkarılırken bir yandan da yeni işçi alımı yapıldığını söyleyen işçiler, bazı işçilerin ise işten çıkışının yapıldığını aktardı

İşlerini ve haklarını isteyen işçiler depo yetkilileriyle görüşme talebinde bulundu ancak bu talepleri reddedildi.

 

"İş Kanunu Uygulanmıyor"

DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, Türkiye'de işçilere gelince hukuk tanınmadığını ifade ederek, "Sendikaya üye olmak Anayasal haktır. Bütün bunlar işçilere yapılan bir baskıdır. Ücretsiz izne ayrılan arkadaşlarımızla hak aramaya devam edeceğiz. Ülkede yasalar ve İş Kanunu uygulanmıyor. Burası muz cumhuriyeti değil. Türkiye Cumhuriyeti'yse yasalar varsa, bu yasalara patronu da işçisi de uyacak. İşçiye gelince 'Yasaya uy' deyip, patrona gelince değişik katakullilerle bu işler olmaz" dedi.