< "Ölümleri Durdurmak İçin Tam Kapanma Şart"

İstanbul Tabip Odası üyeleri, yaşamını yitiren sağlık emekçileri için Dr Mustafa Kartal'ın yaşamını yitirdiği Medivia Hospital Çengelköy Hastanesi önünde anma düzenleyerek "Her gün 200 vatandaşımızı kaybetmek zorunda değiliz" dedi.

İstanbul Tabip Odası, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren Doktor Mustafa Kartal ve sağlık emekçilerini anmak için Medivia Hospital Çengelköy Hastanesi önünde basınaçıklaması yaptı.

"Artık yeter! Ölümleri Durdurmak İçin Tam Kapanma Şart" yazılı pankartın açıldığı eylemde, yaşamını yitiren doktorların fotoğrafları taşındı. Yaşamını yitiren sağlık emekçileri anısına saygı duruşu yapılarak başlanan açıklamada İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, salgınla birlikte sağlık çalışanlarının kıyım yaşamakta olduklarını belirtti.

Covid-19'a yakalanan ve yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin sayısının, açıklanan verilerin çok üstünde olduğunu vurgulayan Saip, vaka artışını ve ölümleri durdurmak için tam kapanmanın şart olduğunu yineledi. Getirilen kısıtlamaların yetersiz olduğunu söyleyen Saip, "Uzun bir süre kapatma yaparak, sağlık sistemi üzerindeki yükü mutlaka kaldırmalılar. Çünkü yoğun bakımlar dolu, hastaneler dolu ve maalesef fabrikalar camiler ve birçok toplu kapalı alanlar hala virüsü yaymaya devam ediyor" dedi.

Koronavirüs aşısıyla ilgili gelişmelere değinen Saip, "Bir aşı umudumuz var, o gelene kadar her gün 200 vatandaşımızı kaybetmek zorunda değiliz. Bunun önlemi alınabilir ve mutlaka alınmalıdır" diye vurguladı.

Sağlık çalışanlarının,yaşamak ve yaşatmak için var olduğunu söyleyen Saip, iktidarın sağlık çalışanlarıyla ilgili yeterli önlemleri almamasına tepki göstererek "Gerekli önlemlerin alınması gerekir. Şu anda yoğun bakımda tedavisi devam eden diğer meslektaşlarımıza da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını istiyoruz. Sağlık çalışanlarımızın ölmesini istemiyoruz" dedi.