Gençliğe Kadıköy’de Polis Saldırısı

İbrahim Kaypakkaya ve Diyarbarkır Zindanı’nda katledilen Haki Karer ve yoldaşları ve Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimciler katledilişlerinin yıldönümünde farklı etkinliklerle İzmir ve İstanbul’da anıldı.

Gençlik örgütleri olarak İzmir Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önünde saat 13.00’te bir basın açıklaması ile anmamızı gerçekleştirdik. Eylem ölümsüzleşen devrimciler için yapılan ajitasyon konuşmaları ve sloganlar ile başladı.

Eylem boyunca sık sık devrimci dayanışmaya ve ölümsüzleşen devrimcilerin izinden yürümeye vurgu yapılırken, basın açıklamasının okunmasının ardından anmamız sona erdi.

Yine bir başka eylem de bugün saat 17.00’de aralarında DÖB’ün de olduğu gençlik örgütleri tarafından Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştirilmek istendi. Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimci önderleri ve İbrahim Kaypakkaya’yı anmak için bir basın açıklaması düzenlenmesine tahammül edemeyen polis, eylem başlamadan çok önce Boğa Heykeli’nden başlayarak Bahariye Caddesi’ni ve Süreyya Operası’nı abluka altına aldı.

Ablukaya rağmen Bahariye Caddesi üzerinde toplanıp, Mayıs ayında ölümsüzleşen devrimcileri anmak için slogan atan gençlik örgütlerine polis plastik mermi ile saldırdı ve gençlik örgütlerini ara sokaklar boyunca kovaladı.

Eylemde SGDF, HDK Gençlik Meclisleri ve YDG’den 4 dostumuz gözaltına alınırken, polis Bahariye Caddesi üzerinde de eyleme destek veren insanları tehdit edip, tartakladı. Eylemin bitiminin ardından gözaltına alınan dostlarımızın akşam saatlerinde ifadelerinin alınmasının ardından Göztepe hastanesinden serbest bırakıldığını öğrendik.

Gençliğin devrimci önderlerin izinden yürümesini engellemeye çalışanlara karşı bir kez daha başaramayacaklarını, gençliğin birleşik devrimci mücadelesinin sokaklarda egemen olacağını haykırıyoruz.

İstanbul / DÖB