Altınoluk Demokrasi Platformu'ndan kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde yaptıkları etkinlikle, kazanılmış haklarını savunmaya ve kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

BALIKESİR - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde bir çok şehirde kadınlar çeşitli etkinliklerle sokaklara, meydanlara çıktı.
Balıkesir'in Altınoluk beldesinde de Altınoluk Demokrasi Platformu'ndan kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde "Susmayacağız" yazılı pankartları ve renkli kartonlara hazırladıkları dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.
Altınoluk Demokrasi Platformu üyesi kadınlar, "Kelebekler" olarak bilinen ve Dominik Cumhuriyeti faşist yönetimi tarafından katledilen Mirabel Kardeşlerin fotoğrafı ile yakınları tarafından katledilen, şiddete uğrayan kadınların fotoğraflarını taşıdı.

"Kadın Cinayetlerine Son", "Üçüncü Sayfa Haberi Olmayacağız", "Bizim Bağrımıza Helin' in Evine Ateş Düştü Artık Yeter", "Katledilmek Değil Yaşamak İstiyoruz", "Emeğimiz, Kimliğimiz, Bedenimiz Bizimdir" yazılı dövizlerle kadına yönelik şiddeti protesto ederken  "Faşizme, Şeriata, Karanlığa Teslim Olmayacağız", "Söyleyecek Sözümüz Değiştirecek Gücümüz Var" vb dövizlerle kadınların gericiliğe, faşizme karşı mücadelesini ve dünyayı değiştirebileceğini ifade ettiler.
Kadınlar renkli dövizlerle ve fotoğraflarla Cumhuriyet Meydanı'ndaki heykelin çevresini donattı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’ndan bir kadın emekçi, dünyada ve Türkiye'de kadınların emeklerine, kimliklerine, yaşamlarına sahip çıkmak için verdikleri mücadeleye değindi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nün tarihçesine değinilen konuşmada, Türkiye'deki iktidarın kadınlara yönelik dinci gerici politikalarına her yıl giderek artan  kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı kadınların  zorlu bir mücadele yürüttüğü ifade edildi.

Altınoluk Demokrasi Platformu üyesi kadınlar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada özgür bir yaşam için mücadeleyi sürdüreceklerini, haklarına sahip çıkmak için sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Altınoluk Demokrasi Platformu üyesi kadınların 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü için 3 kadın tarafından hazırlanan ve yakınları tarafından katledilen ve şiddete uğrayan kadınların mücadelesinden kesitlerin yer aldığı tiyatro gösterimi ise Altınoluk halkı tarafından ilgiyle izlendi.