Yazdır

“Bir tarihsel çağın gelişimi kadınların ne kadar özgürlüğe doğru ilerlediği ile ölçülür. Bu belirlemeye göre bugün kadınların mücadelesinin hangi noktada olduğunun, gelişen mücadelenin ve bizlerin yeni çağın eşiğinde olduğumuzun göstergesidir”.

Yeni bir çağın eşiğindeyiz. Tüm dünyada kadın kitlelerinin mücadelenin her alanında yer aldığı, devrimler yaptığı, bir tarihsel çağ. Tabii ki bu değişim büyük bir toplumsal patlamanın sancılarını da taşıyor. Ve bu sancı egemenlerin, özgürlüğe yürüyenleri artık yönetemediği için tüm zor araçlarını hunharca kullandığı, baskı altına almaya, savaş yasalarıyla korku duvarlarını yükseltmeye çalıştığı bir sürecin sancısı.

Bu durumdan en çok nasibini alan kesim doğal olarak kadınlar. Mücadele ederek elde ettiğimiz tüm kazanımlar kadınların özgürleşmesini adım adım hızlandırdı. Kadınların özgürleşmesini tehlike gören egemenlerin kadınları yok sayarak bilinçli ürettikleri politikalar toplumu daha da çürümeye itiyor.

Artan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve tecavüzler istatistiki rakamlara dönüştü. Çocuk istismarı ve tecavüzleri sosyal medya sayesinde daha görünür olması bu, vakaların ne kadar çok olduğunu göstermekle kalmayıp topluma kanıksatılmaya da çalışılıyor. Sokak ortasında kaçırılmalar, şiddetin göstere göstere yapılması devlet teşvikinden başka bir şey değildir.

Hiçbir acımızı, katliamları, kıyımları unutmuyoruz. Ekin Wan'ın katledilen bedeninin nasıl teşhir edildiğini de, Afrin’de Barin Kobane bedeninin teşhirini de unutmuyoruz. Hepsi toplumsal belleğimizde kayıtlı.

Tüm bu baskı politikaları kadınların dünyasını bir fanusa çeviriyor. Oysa bizim uçsuz bucaksız bir dünyamız var. Biz kadınların yaşamsal sorunları çok, ancak bizler artık sorunlarımızı konuşmak istemiyoruz. Yaşamak istediğimiz dünyayı tasarlıyoruz. Yolumuza rehber olan Kadının Özgürlük Mücadelesini temel alarak, dünya devrimleri tarihinin farklı sayfalarını açıyoruz. Ekim Devrimi özelinde devrimler ve kadın temalı sempozyum düzenliyoruz.

ŞİMDİ KADINLARIN ÖZGÜRLÜK ZAMANI!

Bu sempozyumla amacımız tarihsel pratiklerimizi önümüze koyarak; kadınların yaşamak, yönetmek ve söz sahibi olmak istediği dünyanın ihtiyaçlarını belirleyip cevaplar vermek ve o büyük güne hazırlanmak.

Şimdi Dünyayı Yerinden Oynatma Zamanı!

Şimdi Kadınların Özgürlük Zamanı!

Emekçi Kadınlar / EKA