Beklenti, dinci faşist iktidarın başının Bağdat seferinden sonra saldırının başlayacağı idi. Hayır, beklemediler! ...

ESP, ve SGDF'ye yönelik ev baskınlarında 21 kişinin gözaltına alınması Kadıköy'de yapılan eylemle protesto edildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Sosyalist Kadın Meclisleri'ne (SKM) yönelik operasyonla aralarında ETHA muhabiri Pınar Gayıp'ın da bulunduğu 21 kişinin gözaltına alınması protesto edildi.

Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticileri, Devrimci Parti, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Otonomlar, Devrimci Gençlik Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği, Öğrenci Kolektifleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Devrimci Hareket, Devrimci Gençlik Dernekleri, Partizan, Kaldıraç, Sosyalist Öğrenci Hareketi üye ve yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

 

"Birleşeceğiz, Büyüyeceğiz Ve Mutlaka Kazanacağız"

"Birleşeceğiz, Çoğalacağız Faşizmi Yıkacağız" pankartının açıldığı eylemde "Yaşasın Birleşik Mücadelemiz", "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları atıldı. Eylemde ilk olarak ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, konuştu. Taşkıran, sokaklarda gözaltı ve tutuklama terörü ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, "Her zaman halkın yanında olduk ve halkın taleplerini savunduk. İşte bu nedenle sokaklardayız. Rejim krizde biliyoruz. Kapitalizm krizde. Yönetemiyorlar. Bizler, devrimciler, sosyalistler, Kürtler ve pek çok kesim onurlu bir gelecek için mücadele ediyor. Kürt ve Türk halkları özgür bir gelecek için mücadele ediyor. Faşizme mahkum değiliz. Tecavüzleri meşrulaştıranlara, halkı sömürenlere mahkum değiliz, hukuksuzluklara mahkum değiliz. Baskılara karşı birleşeceğiz, büyüyeceğiz ve mutlaka kazanacağız diyoruz" dedi.

 

"Örgütlenerek Kazancağız"

SGDF Eş Genel Başkanı Deniz Bahçeci, "Onlar gençliği yozlaştırmaya çalışırken biz farklı bir geleceğin olduğunu ifade ediyoruz. Çünkü onlar güçsüz, çünkü onlar meşru değil. Bu yüzden de saldırıyorlar. Biz asla pes etmedik, pes etmeyeceğiz. Omuzlarımızda gençliğin isyanı ve gençliğin öfkesi var. Yoldaşlarımızdan aldığımız mücadele geleneğini devam ettireceğiz. Adalet için mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz. Tüm gençliği faşizme karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Birlikte örgütlenerek kazanacağız" dedi.

 

"Elinizden Geleni Ardınıza Koymayın"

HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı ise İktidarın muhalifleri, sosyalistleri tamamen susturarak siyasi ömrünü uzatmaya çalıştığını söyledi.

Avcı, "Oysa tarihte  benzer yöntemlerle yürüyenlerin bütün örnekleri sonuç vermemiştir. Kuşkusuz Türkiye'de de, Kürdistan'da da, Ortadoğu'da da, Şili de de, Arjantin'de de sonuç vermedi, vermeyecek. Faşizmin ebediyete kadar var olduğu hiçbir coğrafya yoktur. AKP ve MHP bunu çok iyi biliyor. Ama bir umut, biraz daha ömrünü uzatmak için uğraşıyor. Bu despot vicdansız, insafsızca siyaset binlerce yoldaşımızın zindanlara atılmasına on binlerce ailenin acı çekmesine neden oluyor" dedi.

Avcı, hiç bir gücün ezilenlerin, emekçilerin hakı ve meşru taleplerinin, mücadelesinin önünde duramayacağını söyledi. 

ESP Eş Genel Başakın Şahin Tümüklü'nün "Mutlaka kazanacağız" sloganını attığını hatırlatan Avcı, "Biz HDP olarak Eş Başkan Şahin yoldaşın gözaltına alınırken attığı sloganın yanındayız. Siz tarihin çöplüğüne gideceksiniz. İstediğiniz kadar gözaltı yapın, tutuklayın, biz hep mücadele etmeye devam edeceğiz. Yoldaşlarımızı bırakın demiyoruz, elinizden ne gelirse ardınıza komayın diyoruz. Her gün operasyon yaparak iktidarda kalınsaydı, bundan önceki hükümetler devrilmezdi. Sıra sizde" dedi.

Ardından, Devrimci Parti, EHP, Devrimci Otonomlar, Devrimci Gençlik Birliği, Devrimci Öğrenci Birliği, Öğrenci Kolektifleri, SYKP, Devrimci Hareket, Devrimci Gençlik Dernekleri, Partizan, Kaldıraç, Sosyalist Öğrenci Hareketi temsilci ve yöneticileri de konuşmalar yaparak, gözaltıları kınadı, birlikte mücadelenin büyütüleceğini vurguladı.

 

"Faşizmi Yıkacak Cesaret ve Güç Her Zamankinden Daha Fazla"

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) adına konuşan Muhammed Hizmetçi, bu sabah yine bir saldırı dalgasıyla güne başlandığını ve bunun ne ilk ne de son olmadığını belirtti.

Hizmetçi, dinci faşizmin ayakta kalabilmek için devrimcilere, işçi sınıfına, emekçi halklara, gençliğe, kadınlara saldırmaya devam edeceğini söyledi.

Tekelci sermaye egemenliğinin dünyada büyük nir bir kriz de olduğunu, Fransa'da, Latin Amerika'da, ABD'de, Ortadoğu'da süren isyan dalgası onları rahat koltuklarında huzursuz etttiğini belirten Hizmetçi, "Korkuyorlar. Buradaki egemenlerde onlardan hiç farklı değil. Korkuyorlar, korkmaya devam etsinler. Çünkü o korkularının gerçeğe döndüğünü Gezi Ayaklanmasında gördüler. Emekçiler bir kez ayağa kalktı mı faşistleri, sermaye egemenliğini titretmesini çok iyi bilir. Burada yüz kişi olabiliriz ama bizim arkamızda milyonların olduğunu unutmasınlar. Çünkü milyonların özlem istekleri ve umutları bizlerle büyüyüp güçleniyor. İşçi sınıfının, ezilen halkların devrimci öncüleri hiçbir zaman yalnız değildir. Ve en önemlisi hiçbir zaman teslim olmadı. Bugün de teslim olmayacak. Faşizmi yıkacak cesaret, güç ve irade bu topraklarda her zamankinden daha güçlüdür. Gözaltına alınan yoldaşlarımız yalnız değildir" dedi.

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi (İSİG), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda eylem yaparak çocuk işçiliğe, gençlerin güvencesiz çalıştırılmasın...

2024 1 Mayıs’ı yaklaşırken İstanbul’un işçi, emekçi bölgelerinde, kent meydanlarında 1 Mayıs çalışmaları hız kazanmış durumda. ...

Kadın işçilerin öncülüğünde şekillenen Agrobay Seracılık‘taki mücadele, içeride kalan ödenmeyen ücret ve yıllık izin alacaklarının ödenmesiyle ilk önemli kazanımını elde e...

Basına yönelik saldırılar devam ediyor. Günün ilk saatlerinden itibaren, Kürt medyasına ve emekçilerine yönelik saldırılar başladı. ...

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu-Lezita’da greve çıkan işçilerin mücadelesi 50’li günlerine ulaştı. ...

Çocuk ve genç işçiliğine ve iş cinayetlerine karşı eyleme geçen İSİG Meclisi, çocuk işçiliğin yasaklanması, eğitime verilen bütçenin artırılması, MESEM projesine son verilmesi...

Kadıköy'de açıklama yapan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Ocak ayında söz verilen taban maaşı haklarını sordu. Öğretmenler haklarından vazgeçmediklerini ve alıncaya kadar her...

2007 yılında, Sibelimizin annesi Sakine Sürücü ile yapılan bir söyleşiyi, ve annemizin anlatımlarını paylaşıyoruz: ...

“İnsanın idealleri uğruna yaşamasıyla, ölmesi arasında bir fark görmüyorum”... Ölüm Orucu eylemlerinde, eyleminin 122. gününde ölümsüzleşen Sibel Sürücü’nün sözleriydi b...

Arama

 

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih