< "İşçileri Açlığa Mahkum Eden Özsüt'ü Boykot Edelim! "

Yerel seçimler sonrası Türkiye ve Kürdistan halklarını neler bekliyor? Şimdi yanıtı en çok aranan soru, yerel seçim sonuçları ne olacak değil, seçimler sonrası iki ülkenin işçi ve emekçi sınıflarını neler beklediğidir. ...

Özsüt İşçileri gasp edilen hakları için bu akşam da Özsüt Kadıköy Şubesi önünde eyleme devam etti. Haklarını alabilmek için eylem yapan işçilere bugün işten çıkarılan bir kadın işçi daha katıldı. Özsüt Kadıköy Şubesi işçileri de içeride iş görmeme haklarını kullanarak 3 gündür hizmet vermiyor.

İSTANBUL - Özsüt Kadıköy Şubesi önünde ödenmeyen hakları için eylem yapan işçiler bugün de Özsüt önünde haklarının ödenmesini talep ederken, kamuoyuna da Özsüt'ü boykot etmeleri çağrısında bulundu.

Eylemde konuşan Özsüt İşçisi Halil Umut Marangoz, 13 Temmuz'da başladıkları eylem sonucu 16 arkadaşlarının haklarının ödendiğini fakat Cansu Sayra Andaç ve Kerem Girenay'ın alacakları ödenmediği için eyleme devam ettiklerini aktardı. Marangoz, bu arada tam üç aydır Özsüt Kadıköy Şubesi'nde halen çalışmakta olan işçilere de maaşlarının, ikramiyelerinin ödenmediğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Özsüt, İşçileri Açlığa Mahkum Ediyor!"

"Çalışan arkadaşlarımızın üç aydır maaşları yatmadığı gibi yemek kartları da yatırılmadı. Sizlere hizmet edenler yemek dahi yiyemiyor" dedi. Özsüt Kadıköy Şubesi'nde ki arkadaşlarının hiçbir hakları ödenmediği için 3 gündür İş Kanunundaki 34.maddeye dayanarak iş görmeme haklarını kullandıklarını ve hizmet vermediklerini hatırlatan Marangoz,  "Fakat ara sıra çıkan yemek de artık verilmiyor. Özsüt patronları işçileri açlığa mahkum ediyor" dedi.

 

"Özsüt Müşterilerini Self Servis Tabelası Karşılıyor"

Marangoz kurumsal firma Özsüt'ün işçilerin alacaklarını gasp ettiği için müşterilerini 'self servis' tabelasıyla karşılaşır hale geldiğine dikkat çekti.

 

"Özsüt Bizimle Uğraşma Hergün Büyütüyoruz!"

Özsüt patronlarına da seslenen Marangoz "Biz bir kez daha söylüyoruz: Haklarımızı verin. Bizimle uğraşmayın. Biz her geçen gün büyüyor güçleniyoruz" diye konuştu.

 

"Maaş Alamayanların Ne Yapması Gerektiğini Gördük"

"Üç ay boyunca maaş alamadığınızı, yemek kartlarınızın yatırılmadığını düşünün ne yaparsınız?" diyerek empati kurulmasını isteyen Marangoz, "Ne yapılması gerektiğini de yaşarak gördük, Özsüt Kadıköy'de çalışan arkadaşlarımız 3 gündür hizmet vermiyor, direniyor ve yapılması gerekeni gösterdi" diyerek onlarla birlikte olduklarını ifade etti.

 

"Özsüt'te La Fontaine'den Masallar"

Özsüt patronlarının Kadıköy Şubesi işçilerine yarım altın sözü vererek oyaladığını aktaran Marangoz "Şimdi de yeni bir moda başlamış Meydan Özsüt'te çalışanlara bir maaş ikramiye verilecekmiş. La Fontaine'den Masallar!.. Siz üç aydır maaş ödemiyorsunuz, onu da geçtik yemek kartlarımızı yatırmıyorsunuz. Nerede ikramiye vermek. Yedi yaşında çocuğa söylesen o bile inanmaz" dedi.

 

"Bana mı Sordu? Ben mi Doğurdum?"

Kadıköy Şubesi'nde çalışan işçilerin mağduriyetlerine de değinen Marangoz, bir kadın işçinin dokuz çocuk annesi olduğunu ve çok zor durumda kaldığını anlattığında sorumlu çalışanlardan birinin tam bir işbirlikçi tavırla "Bana mı sordu? Ben mi doğurdum?" dediğini aktardı.

 

"Kadın İşçi 4 Araçla Gidilecek Şubeye Gönderiliyor"

Bir başka kadın işçinin de üç çocuğu bulunduğunu zor durumda kaldığını söyleyen Marangoz, kadın işçiye mobing uygulandığını, 4 araçla gidebileceği bir şubeye gönderildiğini yol parası bulamadığını ve çok uzak olduğunu söyleyen kadın işçiye yine sorumlu kişinin "Gideceksin" dayatmasında bulunduğunu belirtti.

 

"Hak Aradığında Bu İnsanlarla Direneceksin"

"Bu kişi bilmiyor ki, yarın bizler gibi kapı önüne konulduğunda ve hakkını aradığında onunla birlikte bu arkadaşlarımız direnecekler" diyen Marangoz bu işbirlikçi, tavrını değiştirmez ve arkadaşlarından özür dilemezse onu teşhir edeceklerini belirtti.

 

"Çocuğuna Mama Alabilmek İçin Ek İşe Gidiyor"

Bir arkadaşlarının da bir buçuk yaşındaki çocuğuna mama alamadığı için Özsüt'te mesaisi bittiğinde ek işe gittiğini aktaran Marangoz, "Bunları anlatıyoruz ki, empati kurun. Bu insanlar ne yapsın? Biz yapılması gerekeni yaptık direndik. Ve üç gün önce bize yapılan muameleyi biliyorsunuz" dedi.

 

"Korkumuz Yok İnisiyatif Özsüt İşçilerinde"

24 Temmuz'da gözaltına alındıklarını hatırlatan Marangoz, "Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz hakları gasp edildiği için mücadele eden, içeride dışarıda direnen arkadaşlarımız için buradayız ve onlar haklarını alıncaya kadar da söz verdik  burada olacağız. Kimseden korkumuz yok. İnisiyatif bizde Özsüt işçilerinde gitmek istersek gideriz kalmak istersek kalırız. Haklarımız ödeninceye kadar da burada olacağız" dedi.

 

"Biz Zaten Kazandık"

İşçilerin haklarını gasp eden Özsüt'ün cirosunun iyice düştüğüne dikkat çeken Marangoz,  "Biz gasp edilen haklarımız için buradayız. Bir kurumsal firma olan Özsüt’te hale bakın. Burayı bitirdik. Burası ile bizim bir derdimiz yok. Biz dışarıda günlerdir mücadele eden ve içeride direnen arkadaşlarımızın hakları ödeninceye kadar da burada olacağız. Özsüt olan her yerde olacağız" dedi.

 

"Özsüt'tü Boykot Çağrısını Büyütelim!"

Marangoz tüm kamuoyuna da işçilerin gasp edilen hakları ödeninceye kadar Özsüt'ten alışveriş yapmamasını, başka emekçilerin sömürüye ortak olmamaları  için de Özsüt bulunan her yerde boykot çağrısını yaymalarını istedi.

 

"Özsüt Askere Gidenlerin Hakkını Ödemedi"

Özsüt patronlarının askere giden 3 işçinin de haklarını ödemediğini aktaran Marangoz, "İşçilerin haklarını gasp eden Özsüt'ün patronlarından biri İzmir Kekliktepe'de 3-4 milyon dolarlık malikanede yaşıyor" dedi.

 

"Özsüt'ten Alma Sömürüye Ortak Olma!"

Basın açıklamasını okuyan hakları gasp edilen işçilerden Cansu  Sayra Andaç ise "Sizleri karşılayan, yemeğinizi, çayınızı getiren Özsüt işçileri kirasını ödeyemiyor, öğrenci olanlar okul harçlarını yatıramadığı için okula devam edemiyor, hatta elektriksiz susuz kalabiliyor" dedi  Özsüt müşterilerine "Bizlere hizmet verenlerin haklarını ödeyin" demeleri çağrısında bulunan Andaç, kamuoyuna da boykot  çağrısını heryere yamaları Özsüt'teki sömürüye ortak olmamalarını, basın emekçilerinin ise gasp edilen hakları için verdikleri mücadeleyi ve taleplerini haberleriyle duyurmaları çağrısı yaptı.

 

"Eylemi Sosyal Medyadan Öğrenip Geldim"

İşten çıkartılan Sevim İşler ise 2 sene çalıştığını faka maaş ve tazminatlarını alamadığını ve işten çıkarıldığını anlattı. Eylemi ise sosyal medyadan öğrendiğini ve bundan sonra da arkadaşlarıyla eylemde olacağını söyledi.

 

Filistin’de Hükümet Medya Ofisi, İsrail işgalinin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının başlangıcından bugüne kadarki istatistiki rakamların güncel halini yayınladı....

Mal varlığı dondurulan Yeni Demokrasi gazetesi muhabiri Ertan Çıta’nın “akbil”ine de el konuldu. ...

Kuzey Ormanları’nın Saros Körfezi Adilhan Köyü mevkilerinde “mesire” olarak kiralanan denize sıfır orman alanına yirmiden fazla beton villa yapıldı. Koru Dağı’ndaki orman kıyım...

Perfetti’de Tek Gıda-İş işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine başlayan eylemler devam ediyor. Bugün işçiler fabrika önünde TİS hakları için basın açıklaması gerçekleşt...

Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı'nda görüş sonrası devrimci tutsaklara ayakkabı çıkarma dayatması yapıldı.  ...

“Sandıkla Gitmeyecekler” 16 Nisan referandumunun, devrimci kitleler açısından anlamını, işte bu belirginleşmeye başlayan yeni durumda aramak gerekir. Kürt halkında egemen olan duyguy...

Türkiye tekelci sermayesi, kendi egemenliğini ve sınıf çıkarlarını sürekli tehdit altında gördü. Sınıf iktidarını ve çıkarlarını korumak için, siyasi iktidarın, devletin tüm g...

“Avrupa Komünist Hareketi” adı altında bir araya gelen birkaç “komünist” parti, “Ukrayna'daki emperyalist savaşın ikinci yılında komünistlerin geride bıraktığımız dönemdeki...

Kent Savaşları Olan biteni Kürt halkı gördü. 1 Kasım 2015 seçimlerinde katılım, Kürdistan'da %60 düzeyinde kaldı, “özerklik oylanacak” söylemi işe yaramamıştı. Demirtaş, “...

Arama

LENİNİST TEORİ

ÖNSÖZ

           Tüm Sayılar

Yeni Kitaplarımız

E-Kitap

Tüm E-Kitaplar için resme tıklayınız...

Devrimin Çağrısı

 

Editoryal 2023-2

 

 

Zafere Kadar Genç Yoldaş

Ukrayna Kimin Savaşı

 

Dergilerle Kısa Tarih