Yazdır

Tekebaşı halkı ve içlerinde 2 Mücadele Birliği okurunun da bulunduğu 22 kişi, 29 Şubat 2016 tarihinde Samandağ Belediyesi’ni protesto etmek ve yol sorununa çözüm bulmak için Samandağ Belediyesi’ne yürüyüş düzenlemişti. Tam 2 yıl sonra Samandağ Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ‘Kanuna aykırı toplantı, gösteri yürüyüşleri düzenlemek ve katılmak’ gerekçesi ile dava açıldı.

Yol sorununun giderilmemesi ve bu konuya ilişkin açıklama yapılması amacıyla Samandağ Belediyesi’ne yürüyen halk, seçim zamanı kapı kapı gezen Samandağ Belediyesi ve Samandağ Belediyesi Başkanı Mithat Nehir’i muhatap olarak bulamamıştı. Yılların getirdiği bu öfke, bundan 2 yıl önce Samandağ’ın Tekebaşı mahallesinde açığa çıktı. Bu öfke Samandağ’ın değil, tüm emekçilerin öfkesidir. Emekçilerin hiçbir sorununa çözüm üretemeyen sistem kendisini bir kez daha göz önüne koymuştu. Emekçilerin bu haklı isteklerin boyutuna, içeriğine bakılmadan, bir tehlike olarak görüldü. Ve bu talebin sistem tarafından cezalandırılacağı, tüm emekçi kitleler tarafından bilinmekteydi.

Uygulanan baskı ve sindirme politikası emekçi kitlelerin öfkesini daha da arttırmış, Gezi Halk Ayaklanmasından sonra kitle kazanımlarının sokakta elde edileceğini görerek bir kez daha sokağa çıkmıştı. Ve Samandağ Belediyesi’nin etrafını sardı… Gerçekleşen bu eylemden sonra devlet tarafından Samandağ emekçi halkına baskı ve tehdit uygulandı. Bunun sonucu olarak eyleme katılanlar, suç unsuru teşkil ettiği için yargılandı.

24 Ocak 2018 saat 11.30’da görülen duruşmada Tekebaşı halkı ve 2 Mücadele Birliği okuruna beraat kararı verildi. Beraat kararının verilmesinde en büyük katkı, Samandağ halkı ve Samandağ Barosu avukatlarının olayı yakından takip etmeleri oldu. Bu bize tekrar bir gerçekliği gösteriyor ki, örgütlü bir kitlenin dinci-faşizm, devlet ve kurumları karşısında güçlü olduğudur.

Emekçi kitleler bir kez daha gördü ki, kazanımlarının hepsini seçimlerle değil, sokaklara inerek elde edilecek, nihai çözüm ise sokaklarda kurulacak emekçi halk iktidarıdır. Yaşasın Halkların Mücadele Birliği.

Samandağ’dan Mücadele Birliği Okurları