Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika Gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterildi, faşistlerin saldırısına uğradı.

Kuzey Kıbrıs işgaline atıf yaparak “Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” manşeti atmaları üzerine faşistlere hedef gösterilen Afrika gazetesi binası, 22 Ocak günü faşistler tarafından basıldı.

Önce Cumhuriyet Meclisi önünde eylem yapan faşist güruh, ardından gazete binası önüne gelip tekbir getirerek saldırgan sloganlarla binayı taşladı. Önce bayrak direklerine tırmanarak gazetenin tabelasını söktüler, ardından içeriye girerek eşyaları tahrip ettiler. Polislerin hem meclis önünde, hem de gazete binası baskınında hiçbir şekilde müdahale etmemesi üzerine can güvenlikleri kalmayan gazeteciler de binayı terk ederek olası linçten kurtuldular.

Bu saldırının ardından sosyal medya üzerinden akşam yeniden buluşma çağrıları yapan faşistlere cevap, Devrimci Komünist Birlik’ten geldi. DKB tüm devrimci ve demokrat çevrelere çağrı yaparak, herkesi faşizme karşı Afrika Gazetesi önüne toplanmaya çağırdı. Akşam saatlerinde gazete binası önünde toplanan çok sayıda kişi, yağmur altında saatlerce gazete önünde nöbet tuttu, faşizme karşı sloganlar attı, halaylar çekerek faşist saldırılara izin vermeyeceklerini söylediler.

Bu arada uzak bir noktada toplanan faşistler de taş atarak provokasyon yaratmaya çalıştı. Polisin bu saldırıları sadece izlemesine tepki gösterilirken, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganları atıldı.