< Kadıköy ve Avcılar'da Afrin Eylemine Polis Saldırısı ve 15 Gözaltı

İstanbul’da TSK'nin Afrin'e saldırısını protesto etmek üzere Barış Bloku'nun çağrısıyla Kadıköy ve Avcılar'da yapılmak istenen basın açıklamasına saldıran polis Kadıköy’de ve Avcılar'da 15'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

İSTANBUL -TSK'nin Afrin'e saldırısı bir çoj yerde protesto ediliyor. İstanbul'da Barış Bloku'nun çağrısıyla Kadıköy Altıyol'da ve Avcılar Marmara Caddesi'nde yapılacak eylemlere polis saldırısı sonucu en az 15 kişi gözaltına alındı.

KADIKÖY - Eylem öncesinde Kadıköy Altıyol ve Bahariye Caddesi’ni ablukaya alan polis Kadıköy Altıyol'da toplanan kitleye  müdahale etti. Polis, Altıyol'da toplananları Süreyya Operası önüne kadar dağıtarak ilerledi. Çevrede bulunanlar kafelerde oturanlara da müdahale eden polis basının da cadde üzerinde durmasına sık sık müdahale etti.

Polisin Bahariye Caddesi’nde yukarı-aşağı sürekli insanları uzaklaştırmasına rağmen ara sokaklarda toplanan  küçük gruplar caddeye çıkarak alkış ve zılgıtlarla "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Yaşasın Afrin direnişi" sloganları attı. Polis toplanmaya çalışanlara ve protesto edenlere saldırarak gözaltına aldı.

Bahariye Caddesi’ndeki protestoları görüntüleyen basın emekçilerine de yönelen polisin  ETHA muhabirleri Ali Sönmez Kayar'ı darp ettiği öğrenildi.

Polisin saldırısında Cezmi Özdemir, Şengül Deniz, Fatma Akaltun, Koray Türker, Ramazan Utku, Özge Akyüz, Veysel Altın, Fırat Ses'in bulunduğu  11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlara polis aracında işkence yapıldığı, bir kişinin kolunun kırıldığı öğrenildi. Avukatlar gözaltına alınanların güvenlik şubeye götürüleceklerini bildirdi.

Kadıköy'de ata sokaklarda toplanma ve protestolar devam ederken gözaltılar da sürüyor.

 

Polisten Tehdit ve Gözaltı

AVCILAR - Avcılar'da ise HDP 3. Bölge Örgütlerinin çağrısı ile Avcılar Marmara Caddesi'nde gerçekleştirilmek istenen eylemi engelleyen polis gözaltı yaptı.

Saat 16.00'da gerçekleştirilecek eylem için Deprem Anıtı çevresinde toplananlar çevreyi ablukaya alan polisler tarafından tehditlerle uzaklaştırıldı.

Bu sırada saldırıya geçen polis 4 kadını gözaltına alarak sivil bir araçla götürdü. Polis basın emekçilerinin de alanda durmasını engelledi.

Eylem sırasında sivil faşistlerin de çevrede beklemesi dikkat çekti. Ülkü Ocakları'ndan olduklarını öğrenilen faşistlerin montlarının altında sopalar ve bıçaklar taşıdıkları görüldü.

Avcılar'da gözaltına alınanların Suzan Kızgın, İlknur Duman, Hayriye Kızgın, Bedia Girgin olduğu belirtildi.