Kaçırılan Genç Kadına "İfade Vermeyeceksin" İşkencesi

ESP MYK üyesi Suat Çorlu ile Ankara İl Başkanı Didar Gül ile ilgili komplosu çöken Ankara polisi, H.K. adlı genç kadını kaçırdı, işkence uyguladı. H.K, tehditlere rağmen komployu anlatacağını belirtti.

ANKARA- Ankara'da 18 yaşından küçük H.K. adlı genç kadın, kar maskeli polisler tarafından kaçırılarak iki saat boyunca fiziki ve psikolojik işkenceye maruz kaldı.

H.K, ESP MYK üyesi Suat Çorlu'nun da içinde olduğu sosyalistler lehine savcılıkta ifade verecekti. Polislerin, H.K'yı "ifade vermeyeceksin" diye tehdit ettiği öğrenildi.

ESP MYK üyesi Suat Çorlu, Ankara İl Başkanı Didar Gül, il yöneticisi Hacer Atahan, SGDF'li Ali Yılmazer ve Şahan Doğuş Akkaya ile Ezilenlerin Hukuk Bürosu Avukatı Can Tonbul, dün sabaha karşı gözaltına alınmıştı.

Gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle soruşturmanın içeriği açıklanmazken, soruşturmanın H.K. adlı genç kadınla ilgili olduğu öğrenildi.

 

Polisten "Kızınızı ESP ve SGDF'liler Kaçırdı" İddiası

Alınan bilgiye göre, H.K, geçen yıl ailesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle Ankara'ya taşındı.

Bunun üzerine H.K.'nın ailesi ile görüşen polis, genç kadını ESP ve SGDF'lilerin kaçırdığını iddia etti ve aileye, kızlarının kaçırıldığı yönünde bir ifade imzalattı.İfadede, dün gözaltına alınan sosyalistlerin isimleri vardı.

 

Aile Haklarında İfade Verdikleri Kişileri Tanımıyor

Gözaltı sebebinin öğrenilmesi üzerine SGDF'liler, H.K. ile görüşerek durumu anlattı. H.K., savcılığa giderek tanık sıfatıyla ifade verebileceğini, aileye imzalatılan ifadeyi yalanlayacağını söyledi. Ailenin de altına imza attıkları kişileri aslında tanımadıklarını söylediği öğrenildi.

 

Genç Kadını Arabayla Kaçırıp Tehdit Ettiler

H.K, savcılığa başvuru yapmaya hazırlanırken, bugün polisler tarafından kaçırılarak, ifade vermemesi yönünde tehdit edildi, işkence uygulandı. H.K, bugün saat 14.00’de Meşrutiyet Caddesi'nde kar maskeli üç kişi tarafından zorla Doblo marka beyaz renkte bir araca bindirildi.

 

Genç Kadına "İfade Vermeyeceksin" İşkencesi

H.K'yı kaçıran kar maskeli şahıslar, Ankara'da daha önce SGDF'lileri kaçıran kişilerde olduğu gibi "İster MİT, ister JİTEM, ister KGT de. Biz onlarız" dedi. Şahıslar, gözlerini bağladıkları H.K'yı gözaltındaki sosyalistlerle ilgili ifade vermemesi, bir daha ESP ve SGDF'lilerle görüşmemesi ve bugün yaşananları kimseye anlatmaması konusunda tehdit etti.

 

Yaşı Küçük Kadına İki Saat İşkenceli Gözaltı ve Tehdit

H.K'ya iki saat boyunca fiziki ve psikolojik işkence uygulayan şahıslar, genç kadını saat 16.30 civarında aynı araçla kaldığı evin yakınlarında bıraktı. H.K. ve SGDF üyeleri, yaşananlarla ilgili yarın (20 Ocak) saat 14.00'da İHD Ankara Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek.