Yazdır

Nuriye ve Semih'in OHAL rejimine ve KHK uygulamalarına karşı başlattığı, Yüksel direnişinin 437. açlık grevinin 317. gününde Nuriye ve Semih İçin Dayanışma "OHAL Komisyonu Nuriye ve Semih'in İşe İade Kararını Derhal Açıklasın" dedi.

İSTANBUL - Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Kadıköy Süreyya Operası önünde bir kez daha bir araya gelerek Nuriye ve Semih'in taleplerini haykırdı.

"Açlık grevi 317. gününde. İşimizi geri istiyoruz" yazılı pankartla Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen dayanışma bileşenleri, Nuriye ve Semih'in fotoğraflarını taşıdı. Dayanışma adına bu akşamki basın metnini Nuğyem Nedim okudu.

Nuriye ve Semih'in OHAL rejimine ve KHK uygulamalarına karşı başlattığı, Yüksel direnişinin 437. açlık grevinin 317. günü, Öğretmen Esra Özakça'nın açlık grevinin 242. , Mehmet Güvel 203. ,Feridun Osmanağaoğlu ise 161. gününde olduklarını hatırlatarak sözlerine başladı.

"Nuriye ve Semih'in talepleri için mücadele eden 200'e yakın direniş dostu, 12 Eylül 'de ve devamında yapılan 6 farklı operasyon ile ezilenlerin, emekçilerin, halkların ve direnişin 21 avukatı gözaltına alınıp ,121 gündür tutuklu. Komplonun 121. gününde devrimci avukatlık geleneğinin teslim olmayacağını bir kez daha haykırıyoruz" diyen Nedim, 49 haftadır alanlarda KHK ve OHAL'e karşı “İş ,ekmek,onur mücadelesi” veren Muhammed Sevinçtekin “686 sayılı KHK ile ihraç edilip, 17 Ocak 2018 tarihinde yapılan ev baskını ile göz altına alındığını hatırlatarak "Muhammed öğretmen derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Bunca karanlık kuşatmanın arasında iyi şeylerde olduğunu belirten Nedim Süreyya Operası önünde yapılan basın açıklaması sırasında işkence ile gözaltına alınan 33 arkadaşlarının yargılama sonucu beraat ettiklerini aktardı.

"Devlet bir intikam alma örgütü değildir. Devlet vatandaşlarının haklarını korumak ve temin etmekle yükümlüdür.Siyasi iktidarı ve tüm yetkilileri son bir kez daha uyarıyoruz; Derhal Nuriye ve Semih'in işe iade kararını açıklayın.Bu ülkenin emekçilerinin çalışma ve yaşam hakları siyasal çekişmelerinizin malzemesi olamaz. Nuriye ve Semih'in yaşamından siz sorumlusunuz" diyen Nedim, OHAL Komisyonun derhal  Nuriye ve Semih'in işe iade edilme kararını ilan etmesi gerektiğini söyledi.

Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Dayanışma bileşenleri eylemi  "Açlık grevi 317. gününde", "Nuriye, Semih işe geri alınsın", "Devrimci avukatlar onurumuzdur" sloganlarıyla sonlandırdı.