< Hrant Dink, ölümünün 11. yılında anıldı

19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 11. yılında İstanbul'da anıldı.

İSTANBUL - Silahlı saldırı sonucu 19 Ocak 2007'de hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 11. yılında İstanbul'da vurulduğu Agos Gazetesi önünde anıldı.

Tören öncesi Dink'in vurulduğu Halaskargazi Caddesi polis ekipleri tarafından kapatıldı. Kapatılan alana girmek isteyenlerin üzeri arandı.

Polis, geniş bir alanda birçok noktaya bariyer kurdu. Osmanlı Metro durağını kapatan polis, Orduevi önünden itibaren kurduğu bariyerle, Agos önüne gitmek isteyenlerin üstlerini aradı. Yol tek taraflı trafiğe kapıtılırken, bir başka bariyer de Agos binası çevresine kuruldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Dink, vurulduğu Agos Gazetesi binası önünde yapılan anmadan binaya Dink'in fotoğrafının yer aldığı "Su çatlağını bulur" pankartı asıldı. "Hrant için adalet için", "Buradayız Ahparig Hrant" yazılı dövizler açıldı. 

Şişli Halaskargazi caddesi üzerinde bulunan gazete binası önünde düzenlenen anma etkinliğe katılanlar "Buradayız Ahparig", "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz", "Hrant için adalet için" sloganları attı.

Anma etkinliğinde konuşan Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, "O gün devlet buradaydı. Polisiyle, jandarmasıyla, istihbaratçısıyla devlet buradaydı. Ama Hrant Dink'in can güvenliğini sağlamak ve yaşama hakkını korumak için değil, tetikçilerin işini yaptığından emin olmak için buradaydı" dedi.

'Hrant'ın Arkadaşları'ndan Bülent Aydın, "Bu büyük adaletsizliğe rağmen barış dilini kullanarak, barış, eşitlik, özgürlük, demokrasi için mücadele eden arkadaşlarımızı selamlıyoruz" dedi

Sloganlar ve Ermenice ağıtlar eşliğinde yapılan konuşmalarla Hrant Dink anılarak katliamından sorumlu olanların yargılanması ve cezalandırılması talep edildi.