< Sami Tunca Yeniden Yargılandı

Yeni Evre’de Mücadele Birliği Yazı İşleri Müdürü Sami Tunca’nın bugün Çağlayan Adliyesi 19. ACM’de 49,5 yıl ceza aldığı Gezi duruşması görüldü.

Duruşmada hakim Sami Tunca’ya önceki savunmalarına istinaden eklemek istediği bir şeyin olup olmadığını sorunca savunma yaptı.

Sami Tunca, “Son savunmama eklemek istediğim şey, son günlerde haberlerde yaygınlaşan son derece rahatsız olduğumuz bir durum var. Tutsakların tek tip giyinmesi söz konusu. Biz devrimci tutsaklar olarak bu durumu kabul etmiyoruz” diyerek bunu savunmasına eklemek istedi

Hakim ise bunu “Sen buraya tek tiple mi geldin de konuşuyorsun?” diye karşıladı.

“Eğer mahkemem bundan 1 ay sonra olsaydı, zoraki tek tip giydirmeye çalışılacaktı. Dışarda halklarımız, içerde de tutsaklarımız bu durumla ilgili tepkilerimizi göstereceğiz. Zamanı geldiğinde biz onlara tulumları giydireceğiz” diye cevaplayan müdürümüz için aslında karar verilmişti. Formalite olarak savunması tekrar alınan Sami Tunca’nın 49,5 yıllık cezasından sadece birkaç yılı düşürdüklerini açıkladı mahkeme heyeti.

Verilen karar sonrasında Sami Tunca haykırdı: “Yaşasın Devrim ve Yaşasın Sosyalizm”. Ve salonda alkışlarla karşılandı bu sloganı.

Son mahkemesi görülen Sami Tunca, bütün yoldaşlarına selamları olduğunu iletti. Yoldaşları ve sevenleri de Sami Tunca’nın bu onurlu, başeğmez mücadelesinde yanında olduklarını göstermeli ve mektuplarla vb destek olmalı.