< TDİ'den Polis Engeline Rağmen Kadıköy’de Tek Tip Elbise Protestosu

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi Kalkhedon Meydanı’nda polis tarafından basın açıklaması yapılmasının engellenmesi üzerine Kalkedon Meydanı'nı çevresindeki sokaklarda eylem yaptı.

İSTANBUL - Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi'nin Silivri 9 Nolu Hapishanesi'nde tek tip elbise giymeyi reddeden İlker Altundal ve Gökhan Kesgin'e yapılan saldırıyı Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda protesto etmek için yapacağı basın açıklaması öncesinde meydanı çevik kuvvet ve sivil polisler tarafından ablukaya alınarak engellenmişti.

TDİ bileşenleri ajitasyon konuşmasıyla "İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek" sloganıyla polis engelini protesto ederek alandan ayrılmıştı.

Bir süre sonra tekrar bir araya gelen Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi Kadıköy Khalkedon Meydanı çevresinde "Tek Tip Elbise Giymedik Giymeyeceği", "İçerde Dışarda Tek Tipi Parçala", "Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur" sloganları ve alkışlarla hapishanelerdeki tek tip elbise dayatmasını ve hak ihlallerini protesto etti.

Kadıköy sokaklarında dolaşarak ajitasyon konuşması yapan Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, devrimci tutsakarın tek  tip elbiseyi canları pahasına giymeyecekleri açıklaması yaptıklarını belirterek halkı hapishanelerdeki saldırılara karşı tutsaklarla dayanışmaya çağırdı.