Yazdır

İşsizlik ülkenin en büyük ve canalıcı sorunlarından biri. “Bir işe girdim” diye sevinmek, sıkıntılarını aşabileceğini düşünmek de neredeyse hayalperestlik… Hiçbir güvencesi olmadan çalışan milyonlarca işçinin yaşamı patronların ve elbet devletin iki dudağı arasında…

16 Ocak günü İzmir’de “İşçiyim ben, aç işçi!” diye haykıran bir işçinin isyanına tanık olduk… Battal Sağır, İzmir’de İŞKUR İl Müdürlüğü önüne gitti ve soyundu, “Açım” diye haykırdı…

Çalıştığı işyerinde aylardır maaşını alamıyordu, 3 ay önce İŞKUR’a şikayet dilekçesi vermişti ama ne hikmetse bugün dilekçenin “kaybolduğu” söylenmişti.

“İşçinin hakkını savunmayanlar, çıkın dışarı görün işçinin halini. İşçiyim ben, aç işçi. Benim hakkımı savunmuyorlar, patronun avukatlığını yapıyorlar” diyerek bina önünde soyunarak kıyafetlerini kurumun önüne fırlatan Battal Sağır, oturmaya başladı.

İŞKUR önüne gelen polis müdahale etmek isteyince işçinin cevabı: “Ben bu devleti protesto ediyorum. İstiyorsanız zor kullanın, benim kimseye zararım yok. Hakkımı bu şekilde arıyorum” oldu.