< Akzirve GYO ve İBB Önünde Protesto

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesinin evik kuvvet, özel tim ve zabıta eşliğinde hukuksuz bir şekilde yıkılması Nakliyat-İş Sendikası üyesi ambar işçileri tarafından Akzirvr GYO ve İBB önünde protesto edildi.

İSTANBUL - Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'nde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin  keyfi ve hukuksuz kararı sonucunda bütün binalar  ambar iileri ve esnafının itirazlarına rağmen çevik kuvvet,. özel tim ve zabıta eşliğinde Cumartesi günü tamamen yıkılmıştı.

Yıkıma karşı ambarları terk etmeme eylemi yapan Nakliyat-İş Sendikası yöneticileri ve üyeleri bu gün Akzirve Gayrimenkul ile Büyükşehir Belediye binalarının önünde kitlesel basın açıklamaları yaparak bu yıkımı protesto etti. Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkez binasının önünde toplanan sendika üyeleri buradan otobüslerle Akzirve Gayrimenkul’unGenel Merkez binasına gittiler.

Geniş güvenlik önlemleri alan polis bölgeyi TOMA’larla ve çevik kuvvet polisleri ile çembere almıştı. Burada ki Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından açıklama yaptı. Küçükosmanoğlu  “Bu gün burada ekmeğimizi, geleceğimizi, çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğini, bir rant uğruna daha fazla kar, daha fazla rant uğuruna kurban etmek isteyenlerin, sorumlularına karşı isyanımızı, protestomuzu haykırmak için buradayız. Onlar sanmasınlar ki işçilerin ekmeği üzerine, geleceği üzerine, çoluğunun çocuğunun geleceği üzerine, ekmeğine kan doğrayan, bunun üzerinden rant sağlayanlar, bunun üzerinden proje üretenlerden hesap sorulmayacak. Bu hevesleri kursaklarında kalacaktır.” dedi.

Konuşmasında rant uğruna bu yıkımı yapanlardan hesap sorulacağını ve bununla ilgili olarak gerekli suç duyurularının yapılacağını belirtti. Bunlardan birinci sorumlunun Akzirve olduğunu ve bu nedenle burada olduklarını belirtti. Akzirve’nin altına imza attığı sözleşmeler uymaya ve yeni bir yer yapılması için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Kamuoyunu da uyararak Akzirve’nin projelerinden bir şey satın almamalarını ve bu zulme ortak olmamaların istedi.

Sorumlular hesap verinceye kadar mücadelenin devam edeceğini belirterek konuşmasını bitirdi. Burada sık sık “Direne Direne Kazanacağız”, “Ekmeğe Uzanan Eller Kırılsın”, “Rantçılardan Hesap Soracağız”, “Akzirve Site Yapacak Başka Yolu Yok”, “Sahtekar İbrahim Sahtekar Akzirve”, “İbrahim İşçiye Hesap Verecek”, “Güçlü Olmak Haklı Olmak Değildir”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Vur Vur İnlesin Akzirve Dinlesin” sloganları atıldı.

Buradaki basın açıklamasından sonra Genel Merkez binasına gelen işçiler buradan kortej oluşturarak Belediye Binasına sloganlarla yürüyüş yaparak gittiler.

Burada da saat 13:00 de bir açıklaması yapan Ali Rıza Küçükosmanoğlu süreci anlatarak bu işte Büyükşehir Belediyesi’nin de sorumluluğu olduğunu ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanını bu haksız hukuksuz, keyfi tutumundan vazgeçmeye ve sorumlulukların yerine getirmeye davet ederek konuşmasını bitirdi.

Ardından söz alan işçiler yaşananları anlatarak en kısa sürede sorumluların cezalandırılmasını ve bu sorunun çözümü için yetkililerin harekete geçmesini istediler.

İşçilerin konuşmasından sonra CHP il yöneticileri de eyleme destek verdi. Belediyenin önünde sık sık “Vur Vur İnlesin Mevlüt Başkan Dinlesin”, “Zafer Direnen Emekçilerin Olacak”, “Burası Türkiye İsrail Değil”, “Vur Vur İnlesin AKP Dinlesin” sloganları atıldı.