< KESK ‘OHAL Değil Demokrasi’ Mitingi Yapacak

 

KESK İstanbul Şubeler Platformu, “OHAL değil demokrasi" sloganıyla 14 Ocak günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda miting gerçekleştirecek.

İSTANBUL - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, OHAL'in kaldırılması, Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) geri çekilmesi, işten atılan kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi talebiyle 14 Ocak günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda miting gerçekleştireceğini duyurdu.

 KESK, yapılacak miting öncesinde Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısının yapıldığı salona "OHAL Değil Demokrasi Mitingi” pankartının açıldığı toplantıda Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı ve KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Kazım Yılancı konuştu.

 Yılancı, emek örgütleri olarak onurlu ve kararlı duruşlarından asla vazgeçmeyeceklerini ve OHAL ile artan baskı düzenine asla boyun eğmeyeceklerini söyledi. Yaratılan baskı ortamına rağmen emek ve demokrasi mücadelesini yürütmeye devam ettiklerini ifade eden Yılancı, “Bugün şiddet ve dehşet saçanlar, yarın emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkları ile çekip gidecekler” dedi.

 Özgür ve adaletli bir yaşam için 19 Ocak tarihinden itibaren OHAL’in uzatılmaması gerektiğini belirten Yılancı, KHK düzenlemelerinin bir an önce Meclis gündeminde tartışılmaya açılması gerektiğini söyledi. Yılancı, OHAL ve KHK’lerden kaynaklanan hukuksuzlukların ve mağduriyetin biran önce ortandan kaldırılması gerektiğini belirterek, “İhraç edilen kamu emekçilerine yargı yolu açılmalı, KHK komisyonu açık ve şeffaf hale getirilmeli” dedi.

 Başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine geri iade edilmesi gerektiğini ifade eden Yılancı, “Her kışın baharı, her karanlığın bir sonu vardır. Özlenen baharı, beklenen aydınlığı getirmek için tüm baskılara karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz” dedi.

 Yılancı, barış, emek, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkesi 14 Ocak günü saat 15.00’te Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirecekleri “OHAL Değil Demokrasi” mitingine katılmaya çağırdı.