Yazdır

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'ndeki Valiliğin ve İBB'nin yıkım kararına karşı Nakliyat-İş Sendikası üyesi ambar işçileri, gece boyunca ambaları terk etmedi.

İSTANBUL - Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesinin sabaha karşı İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin keyfi ve hukuksuz bir biçimde yıkma kararına karşılık, DİSK Nakliyat-İş Sendikası üyesi 1000 İşçi, gece Ambarları terk etmeme eylemi başlattı

Nakliyat-İş Sendikası'nın örgütlü bulunduğu Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi’nin ranta kurban edilerek, yeni bir yer yapılmadan yıkılmak istenmesine karşı 4 Ocak Perşembe günü Nakliyeciler Sitesi'nde çalışan 1000’e yakın Nakliyat-İş Sendikası üyesi iş bırakarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'ndeki  yıkıma karşı ambarları terk etmeyen nakliye işçileri adına Nakliyat-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi 2008 yılında TOKİ tarafından Hadımköy'de, Deliklikaya mevkiinde 265 dönüm yer yeni bir nakliyeciler sitesi yapımı için İSNAK Kooperatif adına kamulaştırıldığı, ancak 2008 yılından bu güne kadar orada bir çivi bile çakılmadığı belirtildi.

Yeni bir yer yapılmadan buranın taşınmayacağı konusunda Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurumlar tarafından bir mutabakat yapıldığı aktarılan açıklamada şu an sitenin bulunduğu yerin Akzirve Gayrimenkul tarafından siyasi bağlantılar sayesinde 2014 yılında satın alındığı ve Akzirve Gayrimenkul ve Yatırım Nakliyeciler sitesi için yeni bir yer yapılmadan sitenin taşınılmayacağı taahhüdünü verildiği aktarılarak, "Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesinde binlerce işçinin ekmeği ve geleceği söz konusudur. Üç-beş tane rant sevdalısının buranın rantı için binlerce insanın ekmeği ve geleceği ile oynanmasına izin vermeyeceğiz. Sermayedarların para gücü buna yetmez. Buradaki insanlar DİSK Nakliyat-İş Sendikası'nda örgütlüdürler. Yeni bir nakliyeciler sitesi yapılmadan buradan çıkma olmayacaktır. Ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak en doğal ve meşru hakkımızdır. İşimizi, ekmeğimizi, ranta kurban ettirmeyeceğiz" denildi.

TOKİ’yi, Başbakanlığı, Şehircilik Bakanlığını göreve çağıran Nakliyat-İş Sendikası yöneticileri, kamulaştırılan yere yeni bir sitenin yapılması ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmesini istedi. 

Akzirve GYO yetkililerine de seslenen Nakliyat-İş Sendikası yöneticileri, NAKO ile yapılan taahhütnameye uymalarını ve yeni bir yer yapılmadan buranın taşınması ve yıkımını gündeminden çıkartmasını istedi.

"Oynanan bu rant oyununu mücadelemize bozacağız. Çünkü bizim davamız haklı bir davadır. Bu geceden itibaren işyerlerimizi, Nakliyeciler Sitesini terk etmiyoruz" denilerek ambarları gece boyunca bekleyişe geçildi.