< Doubleem Tekstil İşçileri  Eylemde!

Mersin Güneykent’te bulunan Doubleem Tekstil İşçileri 3 aydır alamadıkları maaşlarının ödenmesini isteyerek iş bıraktı. 

MERSİN - Mersin Güneykent’te bulunan Doubleem Tekstil firmasında çalışan işçiler 3 aydır alamadıkları maaşları için dün itibariyle iş bıraktı. Sürekli olarak firma patronu Nevzat Kaygusuz tarafından oyalanan işçiler iş bırakarak, maaşlarının ödenmesini bekliyor. 

Bugünde fabrikadaki bekleyişleri sürdüren işçilere Dev  Tekstil Çukurova Temsilciliği de destek verdi. Dev  Tekstil Çukurova Temsilciliği işçilere hakları konusunda bilgilendirmede bulunarak, işçilerin haklı olmalarından aldıkları güçle hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

İşçiler kendilerine bugün için verilen söz yerine getirilmediğinden haklarını alana kadar gece de fabrikayı terk etmeme kararı aldı. İşçilerin bekleyişi sürerken, fabrikaya gelen polis tarafından yapılan baskı sonucu işçiler yarın yine fabrikaya gelme kararıyla ayrıldılar.

Fabrika önünden ayrılmadan önce basına yapılan açıklamada DEV Tejstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı Doubleem Tekstil’in sadece işçilerin maaşlarını ödememekle kalmayıp, sigortasız işçi de çalıştırdığını vurguladığı konuşmasında işçiler haklarını alana kadar sürecin takipçisi olacaklarını ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etti. İşçiler yarın 8.00’den itibaren fabrikada bekleyişlerini sürdürecek.