Yazdır

19 Aralık Zindan katliamının yıldönümünde HBDH İsviçre tarafından Zürih'te Türk konsolosluğu önünde yapılan eylemle Aralık ayı katliamları protesto edilerek ’’Şimdi sıra bizde. Şimdi, sıra bayrağımıza “zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük şiarını yazarak ileri atılmanın, zindanları yıkmanın, tutsakları özgürleştirmenin zamanı’’ denildi.

ZÜRİH - 19 Aralık Cezaevi katliamının 17. Yıldönümünün de Zürih Türk konsolosluğu önünde 19 Aralık, Maraş ve Roboski katliamları Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) öncülüğünde protesto edildi.

‘’Maraş, Roboski, 19 Aralık katliamlarını unutmadık, unutmayacağız! Zindanlar Boşalsın, Siyasi Tutsaklara Özgürlük!’’ yazılı pankart taşıyan eylemciler, konsolosluk önünde “kahrolsun Faşizm, Yaşasın Mücadelemiz”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak”, “zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük” sloganlarıyla eyleme geçtiler.

Hakların Birleşik Devrim Hareketi yadına yapılan açıklamaya “Dört uzun gün, dört uzun gece. Bir tarafta düzenin, faşizmin tepeden tırnağa silahlı cellâtları, diğer tarafta tepeden tırnağa cesaret, baştan sona cüret kesilmiş, ateşe atılacak yüreklerinden, kurşunlara siper edecekleri bedenlerinden başka bir şeyi olmayan devrimci tutsaklar. 19 Aralık Zindan katliamı işte böyle eşitsiz bir savaşın, bu savaşın sonunda işlenen kanlı bir katliamın tarihidir. Yirmi sekiz yiğit insanımızı katlederek başladılar, sonrasında yüz yirmi kahramanımızı daha...” denilerek başlandı.

On yedi yıl önce, 19 Aralık’ta zindanlarda bir kan deryası yarattıldığı ama devrimci tutsakları ne teslim alamadıkları ne de boyun eğdiremedikleri hatırlatılarak, “Acılarımızı kalplerimize gömdük, tıpkı Maraş’ta, Sivas’ta 77’1 Mayıs’ında ve daha nice katliamdan sonra yaptığımız gibi yürümeye devam ettik. Çünkü bu kan denizinin ufkunda kızıl bir güneş doğacak. Bunu tarihten biliyoruz, Paris Komününden, Ekim Devriminden, Vietnam’dan, Kore’den, Küba’dan biliyoruz” denildi.

 Maraşta 24 Aralık 1978’de Kürt Alevi toplumunun, Devrimci mücadeleye destek veren, faşizme ve adaletsizliğe karşı devrimcilerin yanında yer alan toplumu katliamla sindirilmek istendiği ve asıl hedefin devrimci, demokratik mücadelenin önünü almak, gelişmesini engellemek olduğu belirtilen açıklamada “Maraş Katliamı ile Alevi toplumunun direnişçi karakterinin devrimci hareketle buluşması engellenmek istenmiştir” denildi.

Ardından 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski Katliamında çoğu çocuk 34 insanımız katledildiği hatırlatılarak Roboski Katliamı ile Kürt halkının yurtsever-demokratik mücadeleye katılımının, Kürt Özgürlük Hareketi öncülüğünde serhildan hareketinin önünün alınmak istendiği, bir kez daha baskı ve katliamla Kürt toplumu devrimci mücadeleden uzaklaştırılmak istendiği belirtildi. Roboski Katliamı ile Kürt soykırımı güncellendiği ve “Dersim, Halepçe ve diğer yerlerde yapıldığı gibi fiziki soykırımla Kürt halkı susturulmak, teslim alınmak istenmiştir” denildi.

Türkiye ve Kürdistan tarihinin tanık olduğu en kanlı zindan katliamlarından biri olan 19 Aralık Zindan katliamının 17. yılını faşist devletin zindanlarda devrimci tutsaklara karşı yeni katliam planladığı, baskı ve terörü artırdığı, sürgünlerle, yasaklarla, işkencelerle onları teslim almaya çalıştığı bir dönemde anıldığı belirtilen açıklama “Şimdi sıra bizde, Şimdi, sıra bayrağımıza “zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük” şiarını yazarak ileri atılmanın, zindanları yıkmanın, tutsakları özgürleştirmenin zamanı. Bir kez daha Maraş, Roboski ve 19 Aralık katliamlarında şehit düşen insanlarımızın anıları önünde saygı ile eğiliyor, mücadeleyi, direnişi büyüterek faşist T.C devletinden hesap soracağımızın sözünü yeniliyoruz” denilerek tamamlandı.

HBDH İsviçre Zürih Türk Konsolosluğu önündeki protesto eylemini “Şimdi Devrim Zamanı!”, “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!”,”Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!”, “Yaşasın Birleşik devrimimiz!‘’ sloganlarıyla sonlandırıldı.