16 Aralık Cumartesi günü Adana'da 19 Aralık 2000'de devrimci tutsaklara yönelik yapılan “Hayata Dönüş” operasyonlarında ve sonrasında Ölüm Oruçlarında ölümsüzleşenler için bir anma etkinliği düzenlendi.

Daha çok gençliğin katılım gösterdiği bu anma, 19 Aralık sürecinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu ile başladı. Daha sonra devletin devrimci tutsakların örgütlülüğünü parçalama, mücadelelerini kırma amacıyla yaptığı 28 devrimci tutsağın katledildiği bu katliam ve ardından gerçekleşen 122 kişinin ölümsüzleştiği Ölüm Oruçları ile ilgili bir sunum yapıldı.

Bu sunumda 19 Aralık sürecinde zindanlarda devrimci tutsaklara yapılan baskı ve saldırıların bu OHAL surecinde artarak devam ettiğine ancak devrimci mücadelenin kırılamayıp aksine sürdürüldüğüne ve sürdürüleceğine değinildi.

Sunumun ardından 19 Aralık sürecini ve ölüm oruçlarında ölümsüzleşen Sibel Sürücü'yü anlatan "Suyun Öyküsü" adlı belgeselin gösterimi yapıldı. Etkinliğin devamında Ergül Çiçekler'in yazdığı "Dört Ateşten Gün, Dört Ölümden Gece (Ölüm Orucu Destenı)" adlı şiir okundu. Ardından söz etkinliğe katılanlara bırakıldı.

Etkinlik, gündem üzerine sohbetlerle ve katılımcıların şiir okumalarıyla sona erdi.

Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) ADANA