< Açlık Grevindeki Mahir Kılıç'a İşçi Ziyareti

2010 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi İz Enerji taşeron firmasında çalışan Mahir Kılıç’ın işine Büyükşehir Belediyesi tarafından son verildi.

Arkadaşlarıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gittiklerini söyleyen Kılıç, “Orada Buğra Gökçe ile yapılan görüşmede işten atılan işçilerin sendika tarafından belirlendiğini öğrendik. Ama ben kendi adıma şaşırmadığımı söylemeliyim. Biz DİSK Genel İş üyeleriyiz. Bugüne kadar DİSK Genel İş bizleri sömüren bir sendika oldu. Bize hiçbir desteği olmadı. Herhangi bir DİSK ve ya Genel İş yöneticisi buraya gelebilirdi. Bizim Arkadaşlarımla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne açtığımız kadro ve ilave tediye davaları nedeniyle işverenden önce bizi sendika tehdit etti. Bu noktada şunu da belirtmek isterim; DİSK Genel İş ve işveren ortak hareket ederek işten atıldık. Biz de bunu çok iyi biliyoruz. Dava açmayalım diye üstümüze çok geldiler, mobing uyguladılar” diyor. "Sadece ekmeğimizin biraz daha büyümesini, eşit işe eşit maaş talep ediyoruz” diye ekliyor.

Mahir Kılıç 24 saat Büyük Şehir belediyesi önündeki yerinden ayrılmıyor. Ziyaret eden işçiler: "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin keyfi bir şekilde işten çıkardığı Mahir Kılıç arkadaşımızın açlık grevinin 34.gününde destek olmak için yanındayız" dediler.