< Metal İşçileri Eylemler Yaptı

Birleşik Metal İş Sendikası ile patron sendikası MESS (Metal Sanayicileri Sendikası) arasında sürdürülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Birleşik Metal İş işyerlerinde eylemlere başladı.

13 Aralık günü metal iş kolundaki Başöz Enerji, Bursa SCM, Çayırova Boru, Çorlu SİO, Demirdöküm, Renta, Gebze Bosal, Eskişehir Doruk, Demisaş, Gebze Yücel Boru gibi bir çok iş yerinde eylemler yapan metal işçileri;

-11 Aralık gününden itibaren fazla mesailere kalmamaya,

-Taleplerini içeren kokartlar takmaya,

-15 Aralık Cuma gününden itibaren de her hafta Cuma günleri vardiya girişlerinde servislerden inilerek toplu bir şekilde yürüyüşler yapmaya karar verdi.

Birleşik Metal İş Sendikası açıklamasında, "MESS, metal işçilerinin insan onuruna yakışır yaşama ve çalışma koşullarına yönelik taleplerine karşı metal işçilerinin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmayı amaçladığı gibi, önerdiği komik oranda ücret zam teklifi ile metal işçilerini sefalet koşullarında yaşamaya mahkum etmek istemektedir. Biz ise, insanca düzeyde yaşayacak bir ücret istiyoruz. Emsal aldıkları enflasyonun işçilerin enflasyonu olmadığını defalarca söyledik bir kez daha belirtiyoruz.

MESS’e üye işyerleri üretim rekorları kırmakta olup sektörün karlılığı tartışılmaz durumdadır. Ancak, işverenler işçilerin sırtından kazandıklarının küçük bir bölümünü bile işçilere vermek istemiyorlar.

Masada söyledik, bir kez daha açıkça söylüyoruz. Hiçbir zaman ve hiçbir yerde, kazanılmış haklarımızı tartışma konusu etmedik, etmeyeceğiz. MESS’i uyarıyoruz, bu tekliflerinin kabul edilmesi söz konusu olamaz" diyor.