Farklılıklarımızın, zenginliklerimizin iktidarlar tarafından zapturapt altına alınmaya çalışıldığı önemli araçlardan birisidir hapishaneler.

Hapishaneler baskı, tecrit, işkence ve hak gasplarının merkezleri durumuna getirilmeye çalışıldığı her dönemde devrimci tutsakların iradesi ve direniş duvarıyla karşı karşıya kalmıştır.

Hapishaneler ve katliam denilince tarihsel hafızalarda önemli bir yeri olan 19 Aralık 2000, kanla yazılı bir tarihtir.

Siyasi tutsakların F Tipi hapishanelere sevkini engellemek için 29 Ekim 2000 de başlayan açlık grevi ölüm orucuna dönüştürülmüş ve bu direniş TC devletinin "hayata dönüş operasyonu" ile kanlı tarihine bir yenisi olarak eklenmiş, 28 devrimci tutsak katledilmiş ve yüzlercesi yaralanmıştır.

19 Aralık günü 20 hapishaneye eş zamanlı yapılan bu operasyona tutsaklar 4 gün boyunca can bedeli direnişi sürdürmüşlerdir.

Bugün yaşananlar dün yaşananlarla aynı güzergahta devam ediyor. Hapishanelerde başta sürgün sevkler, tecrit, işkence, kimlik dayatması ve hak gaspları olarak saldırılar dünü aratmayacak boyutlarda. Her gün yeni hapishane inşaatları yapılıyor. 80'lerde başvurulan Tek Tip Elbise saldırısı direniş duvarına çarpıp dönünce, bugün yine aynı saldırı bir kez daha gündemde.

Tarih tanıktır yaşananlara ve yaşanacaklara, dün olduğu gibi bugün de sürece hazırlıklı olmalı saldırıları birlikte püskürtmeliyiz.

Bunun için katliamlarınızı unutmadık/Unutturmayacağız demek için Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi olarak başta tutsak aileleri ve yoldaşları olmak üzere tüm halkımızı hapishanelerden yükselen direniş tarihine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

TUTSAKLARLA DAYANIŞMA İNSİYATİFİ

 

Eylem/Etkinlik Takvimi

Kahvaltı/Söyleşi

16 Aralık Cumartesi günü saat 11.00- 15.00 

Yer: Okmeydanı Yüz Çiçek Kültür Merkezi

 

Basın Açıklaması

18 Aralık Pazartesi günü saat 13.00

Yer: Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi Önü