< < “Usulsüz İşten Atmalara Son”

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesinde çalışırken birkaç gün önce hukuksuz bir şekilde işten çıkartılan Ayfer Dişkaya için, 8 Aralık günü hastane bahçesinde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Öğle saatinde yapılan açıklamaya Dev Turizm İş Sendikasına üye yemekhane işçileri, Marmara Bölge Şube Başkanı Turgay Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, Genel İş Şube yöneticileri ve işyeri temsilcileri, SES işyeri temsilcileri de katılarak birer konuşma yaptılar.

Basın açıklaması sırasında sık sık “ Zafer Direnen Emekçinin Olacak”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganları atıldı.

Turgay Özdemir bir konuşma yaparak “Ülkenin içinden geçtiği koşullarda taşerona kadro müjdelendiği bu günlerde yaşadığımız işten çıkarma olayı sendikal mücadelemize dönüktür. Ve arkadaşımız işinin başına dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Okmeydanı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yemekhane İşçileri ve Dev Turizm İş Sendikası Marmara Bölge Şubesi adına yapılan basın açıklamasını şube yöneticilerinden Cengiz Külah okudu. “Bundan iki gün önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yemekhanesinde çalışan üyemiz Ayfer Dişkaya’nın işine taşeron firma tarafından usulsüz bir şekilde son verilmiştir” diyerek sabah mesai saatinde işe geldiğinde işten çıkarıldığını öğrenen Ayfer Dişkaya’ya işten çıkarıldığına dair ne bir ihtar çekildiğini ne de bir yasal bildirim yapılmadığı söylendi. Konuyla ilgili ne taşeron firma ne de hastane yönetiminden muhatap bulamadıklarını söyleyen işçiler, “arkadaşımızın, işine geri dönmesi için buradayız” diyorlar.

“Bizler hastanenin yemekhanesindeki görevlerini titizlikle yerine getiren ancak buna rağmen hakaret azarlama ve işten atılma tehditlerine maruz kalan emekçileriz. DİSK’e üye olduktan sonra yetki alan sendikamız Dev Turizm İş ile birlikte insanca çalışma ve yaşama koşullarına kavuşmak için mücadele veriyoruz. Ancak Ayfer arkadaşımızın işten çıkarılmasıyla görüyoruz ki bu tehditler sendikalı, toplu sözleşmeli çalışmak için mücadele veren bizlere yönelik. Toplu sözleşmemizin yapıldığı esnada yaşadığımız bu olay bizlere bunu bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz ki bu mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz ve arkadaşımız işe tekrar dönene kadar mücadele edeceğiz” denilen açıklama “Usulsüz İşten Atmalara Son”, “Ayfer Dişkaya İşe Geri Alınsın”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Yaşasın DİSK”, “Yaşasın Dev Turizm İş” sloganlarıyla sona erdi.