< < Çankaya Belediyesi’nde İşgal

Çankaya Belediyesi’nde çalışan Norm Atlaş işçileri, grev aşamasındayken 12 işçinin atılması ve sendikal hakların tanınmamasını protesto için Çankaya Belediyesi’ni işgal ettiler.

250 Norm Altaş işçisi, Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve yöneticilerle birlikte, işten atılan arkadaşları işe getri alınana kadar belediye binasını terk etmeyeceklerini söylüyorlar.

İçeride işçiler alkış ve ıslıklarla beklerken, dışarıda da polis yoğun güvenlik önlemi almış durumda.

Atılan işçiler geri alınıncaya kadar Çankaya Belediyesi’ni terk etmeme kararı alan işçileri belediye binasından çıkartmak için yakın mesafeden gaz sıkarak müdahale eden polis, Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nu, sendika yöneticileri ve üyesi işçileri göz altına aldı.

İşçiler, slogan ve alkışlarla polis saldırısını protesto etti.

Çankaya Belediyesi ile Nakliyat İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, sendika 1 Aralık günü grev kararı asmıştı. Ancak Norm Atlaş, 18 Aralık günü greve çıkmaya hazırlanan işçilerden 12’sini işten attı.