< < Tuzla’da HT Enerji İşçileri Eylemde

Tuzla Organize Sanayi Serbest Bölge’de bulunan 600’ü aşkın işçinin çalıştığı HT Solar Enerji’de sendikalaştığı için işten atılan işçiler için eyleme geçildi.

HT Solar Enerji işçiler Birleşik Metal-İş’e üye olmaya başlayınca, patron Birleşik Metal-İş’e üye olan 6 işçiyi işten attı. Patronun Türk Metal İş yetkililerini çağırıp örgütlenme yapmasını istediği duyulunca, HT Solar işçileri dün iş bıraktı. Üretimi durduran işçiler fabrika önünde eylem yaptı. “Sendika haktır engellenemez”, “Sarı sendika istemiyoruz” sloganları atan işçiler, işten atılan arkadaşlarının da geri alınmasını istedi. Enerji işçilerine Birleşik Metal-İş üyesi CSUN ve Federal Mogul işçileri de destek verdi.

İşçiler gece boyunca fabrikayı terk etmedi, üretimi durdurmaya devam etti.

HT Solar Enerji Fabrikasında işçilerin bir kısmı fabrika içinde, bir kısmı da fabrika önünde bekleyişini sürdürüyor.

İşçiler, herkesi kendilerine destek ve dayanışmaya çağırıyor