“Beyoğlu'na ihanet edenler toplanıyor. Biz de Beyoğlu'na sahip çıkmak için toplanıyoruz” diyen Beyoğlu esnafı ve yerlisi, 2 Aralık Cumartesi günü 15.30’da Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beyoğlu Belediyesi, TOKİ ve Beyoğlu’nu dönüştüren şirketlerin 1-2 Aralık günleri bir etkinlik düzenliyor. “Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması” adı altında yok edilen Emek Sineması yerine kurulan Grand Pera’da yapılacak buluşma, Beyoğlu Kent Savunması’nın düzenlediği basın açıklamasıyla protesto edildi.

“Büyük Buluşma”, Beyoğlu’nun tarihi dokusunu, kültür sanat varlıklarını tahrip eden dönüşüm projelerinin reklamını yapmayı planlıyor.

Yapılan basın açıklamasında, Narmanlı Han, Emek Sineması, Tarlabaşı, AKM, Kabataş’ın yok edilmesi, kısacası Beyoğlu’nu yok edilmek istenmesi protesto edildi.

Bu sırada “Büyük Buluşma”ya katılan Halkın Mühendisleri Mimarları ve Plancıları da Emek Sinemasını yıkıp, Narmanlı Han tarihini yok eden, Beyoğlu'na ihanet eden projelerin mimarlarına, mühendislik mimarlık onuru ve sorumluluklarını hatırlattı. Konuşmalarına izin verilmeyen Mimar Ekin Sarıca, Şehir Plancısı Derya Apaydın ve Burcu Yanar ile İnşaat Mühendisi Ersin Kiriş darp edilerek gözaltına alındılar.