< “Nuriye Ve Semih Öğretmeye Devam Ediyor”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 268. gününde Nuriye ve Semih İle Dayanışma, her Cuma olduğu gibi bu Cuma da Kadıköy’de Süreyya Operası önünde eylemdeydi.

Ankara’da Nuriye ve Semih’in mahkemesi devam ederken “Açlık Grevinde 268. Gün, İşimizi Geri İstiyoruz” pankartı ile toplanan Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, “Emekçiyiz Haklıyız, Kazanacağız”, “Direne Direne Kazanacağız”, Nuriye Semih Yalnız Değildir” ve “KHK’lar Gidecek Biz Kalacağız” sloganları attı.

Dayanışma adına konuşan THİV temsilcisi Ümit Efe, “218 gündür eylemlere ses olmaya çalıştık” derken, bu mücadelenin bu kadar uzun sürmesini beklemediklerini de söyledi. Efe, “Bu ülkede 130 binin üzerinde işten çıkarılan, sivil ölü haline getirilen, sosyal haklarından men edilen, pasaportlarına el konulan, aileleriyle açlığa mahkum edilenlerin sesi olmaya devam ediyoruz” dediği konuşmasını “Mücadelemize devam edeceğiz” diyerek bitirdi.

Dayanışma adına yapılan basın açıklamasını Nurten Karahancı okudu ve “Bizler, Nuriye ve Semih’in devletin cadı avına karşı yürüttüğü hak ve adalet mücadelesini sahipleniyoruz” diyerek Nuriye’nin direniş içinde girdiği yeni yaşını selamladı.

Basın açıklaması, “Nuriye ve Semih öğretmeye devam ediyor, insan haklarıyla insandır. Açlık grevi yapmak suç değildir. Başta Nuriye ve Semih olmak üzere, direnen tüm kamu emekçileri işlerine iade edilmelidir, devrimci avukatlar onurumuzdur” denilerek sona erdi.

“Nuriye Semih Yaşayacak” sloganları atılırken, Ankara’da devam eden duruşmada karar için ara verildiği anonsu yapıldı. Ve Nuriye için ıslıklar, zılgıtlarla güzel haber beklenmeye başlandı.