Yazdır

Gezi davası nedeniyle tutsak edilen İzmir muhabirimiz Lütfiye Burcu Kara, Tarsus Zindanında yaşadığı koşulları anlattı.

T Tipi cezaevinde 10 kişilik koğuşta 19 yetişkin, 2 çocukla 21 kişi bir arada kaldıklarını anlatan Lütfiye Burcu Kara, kalp ritim bozukluğu hastalığı nedeniyle, tedavi görebilmek için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevkini istiyor. Burada zor koşullar altında kaldıklarını anlatan muhabirimiz, sevk istediği için sağlık heyeti önüne çıkarıldığını, heyetin kendisini dinlemeden bu cezaevinde kalabileceğine dair rapor verdiği için sevk talebinin reddedildiğini anlatıyor. Sevk için cezaevi idaresine yazdığı dilekçelerin de “disiplin cezaları” nedeniyle reddedildiğini anlatan Kara, 9 aydır sevk için uğraştığını, sağlık heyetinin kendisine yaklaşımını Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yazarak suç duyurusunda bulunduğunu anlatıyor.

21 kişi kaldıkları koğuşta “cezaevinde yer olmadığı” gerekçesi ile yeni koğuş açılmadığını, koğuşlarında kalan herkesin de hükümlü olduğunu, bu yüzden tahliye edilen olmayacağını da söyleyen Kara, yakın bir zamanda sürgün beklediklerini söylüyor.

Muhabirimiz, gazetelerimizin “emniyete sorma” gerekçesi ile gecikmeli olarak verildiğini, bu nedenle 1,5-2 ay gecikebildiğini söylüyor.

Lütfiye Burcu Kara, geçtiğimiz haftalarda da kendisine gönderilen “kurbağa” resimli kartların da “örgüt sembolü” denilerek kendisine verilmemesi ile sosyal medyada gündeme gelmişti.

Son dönemlerde tüm zindanlarda devrimci tutsaklara yönelik baskılar artıyor. Gerek keyfi uygulamalar, baskılar, işkenceler, keyfi cezalar, gerekse aşama aşama uygulamaya çalıştıkları tek tip kıyafet saldırısı ie toplumun öncüsü devrimci tutsakları kontrol altına almaya çalışıyorlar. Yapacakları hiçbir saldırı, devrimci tutsakları teslim almaya yetmeyecektir.

Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur

Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük