< Eren Enerji İşçileri Çadır Kuracak

 Zonguldak'ta DİSK Enerji-Sen üyesi oldukları için işten atılan ve her Cuma günü basın açıklaması yapan enerji işçileri Pazartesi günü işyeri önünde çadır kuracak. 

ZONGULDAK - Zonguldak'ta Eren Enerji İşçileri kötü çalışma koşullarına karşı DİSK'e bağlı Enerji-Sen'e üye olmalarının ardından işten atıldı. 13 Haftadır her Cuma günü basın açıklaması yaparak Eren Enerji'ye sendikal haklara saygılı olması ve atılan işçilerin geri alınması çağrısı yapıyor. 

DİSK Enerji-Sen üyesi işçiler Eren Enerji patronlarının kendilerini görmezden duymazdan gelmesi üzerine 27 Kasım Pazartesi günü işyeri önünde çadır kuracaklarını duyurdu.
Enerji-Sen üyesi işçilerinin sosyal medya hesaplarında yaptıkları duyuruda;

"Savaşan Kazanır Sonunda
İşimiz Ekmeğimiz ve çocuklarımız için yürüttüğümüz mücadelede 13. haftayı da geride bıraktık. Yürüttüğümüz bu mücadele içerisinde Eren şirketi işçilerin haklı taleplerini görmek yerine 3 maymunu oynamayı tercih ettiklerine hepimiz şahitlik etmekteyiz.
Yaşanılan sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması için direnen işçiler Pazartesi günü Eren Enerji önünde çadır eylemine başlayacaklar.
Tüm emek dostlarını tüm işçi kardeşlerimizi dayanışmaya Eren Enerjinin zorbalığına direnen işçiler ile bir olmaya çağırıyoruz" denildi.    

Eren Enerji işçileri emek dostlarını Pazartesi gününden itibaren çadırlarında dayanışmaya bekliyor.