Yazdır

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Açlık Grevinin 261. gününde Kadıköy Süreyya Operası önünde yaptıkları açıklamada Nuriye Gülmen ve KHK ile ihraç edilen emekçilerin Öğretmenler Günü'nde öğrencilerinden ayrı kaldıkları belirterek mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

İSTANBUL - Nuriye ve Semih İçin Dayanışma açlık grevinin 261. gününde Kadıköy Süreyya Operası önünde yine Nuriye ve Semih'in taleplerini haykırdı.
"Açlık Grevi 261. Gününde - İşimizi Geri İstiyoruz" yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde 24 Kasım'ın Nuriye Gülmen’in doğu  günü olması nedeniyle "İyiki Doğdun Direnci Doğurdun Nuriye Gülmen" yazılı döviz açıldı.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma adına basın açıklamasını Meltem Servi okudu. "Akademisyen Nuriye Gulmen ve Öğretmen Semih Özakça OHAL 'in ilan edilmesi ile gece yansı çıkarılan KHK'lerle işlerinden ihraç edilmiş ve bu haksızlığı kabul etmeyerek 'İşimizi Geri İstiyoruz' talebi ile 1 yıldır mücadele ediyorlar" diyen Servi, KHK’lere karşı direnen kamu emekçilerinin meşru ve demokratik hak arama eylemlerinin devletin saldırı, gözaltı ve işkence ile terbiye edilmeye çalışıldığını ifade etti.
23 Mayıs'ta gece yarısı operasyonu ile goıaltına alınarak tutuklandılar onu hatırlatan Servi, Nuriye ve Semih'in başlatmış olduğu mücadelenin iktidarın OHAL rejiminin ve KHK zulmünun meşruluğunu sorgulayan güçlü bir pratik olarak siyasi iktıdarı kaygılandırdığını ve bu kaygı ile Nuriye ve Semih'in savunmasını üstlenen avukatların da tutuklandıklarını belirtti.
Bir bütun olarak mücadele sürecini kırmaya dönük süren siyasi komplonun mahkeme sürecinde de sürmekte olduğunu vurgulayan Servi, iktidarın duruşmalarda ili itirafçının çelişkili ifadeleri üzerinden yargılama yapmaya çalıştığını ifade etti.
"Adalet duygusu iktidarın Nuriye ve Semih davasında yüruttüğu siyasi sürece hapsedilmeyecek kadar değerlidir. Bizler Nuriye ve Semih'in devletin cadı avına karşı yürüttüğü hak ve adalet mücadelesini sahipleniyoruz" diyen Servi sözlerini şöyle sürdürdü.

"Coğrafyamızda bütün okullarda öğrencilerin öğretmenlerine çeşit çeşit kokan çiçekleri taç yaptığı öğretmenler günü bugün ; aynı zamanda Nuriye Gülmen’in doğum gunu. Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve direnen tüm eğitim emekçileri çocuklarından çiçek alamadı bugün. Nuriye Gülmen ve Semih Öıakça öğrencilerinin gülen bakışlarından mahrum ve tecrit altındalar"
Nuriye ve Semih’in dostları olarak KHK'lerle öğrencilerinden mahrum bırakılan tüm öğretmenleri selamladıklarını söyleyen Servi, "Nuriye ve Semih İçin Dayanışma olarak tüm Nuriye ve Semih dostlarını direnişe sahip çıkmak ve tarihe tanıklık etmek için 27 Kasım'da Sincan Cezaevi'ne duruşmaya katılmaya çağırıyoruz" dedi.
Eylem tutuklu avukatların da serbest bırakılmaması talebiyle ve sloganlarla sona erdi.