Yazdır

Malatya’da Cemal Gürsel Mahallesi’nde yaşayan Alevilerin evlerin işaretledi. Bu olay, 23 Kasım günü PSAKD’ın çağrısını yaptığı bir yürüyüşle protesto edildi.

Mahallede Paşaköşkü Çeşme Durağı’nda toplanan Alevi emekçiler ve çok sayıda kişi Cemal Gürsel Mahallesi’ne sloganlarla yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı.

Mahalleye gelince bir açıklama yapan PSAKD Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, Maraş Katliamında katledilenleri anmak için hazırlık yaptıkları bu dönemde, bu işaretlemelerin tesadüf olmadığını söyleyerek söze başladı. Bu işaretlemeleri Erzincan’da, Antep’te, Adıyaman’da da gördüklerini söyleyen PSAKD Şube başkanı, Malatya’daki son işaretlemelerin de üzerinin örtülmeye çalışılacağını belirtti.

Alevilerin tarih boyunca katliamlara ve saldırılara rağmen mücadeleden yılmadığını ve boyun eğmediği söylenen açıklama, “Bilmiyorlarsa tarih kitaplarına baksınlar. Kalender Çelebi’yi, Pir Sultan’ı, Seyit Rıza’yı bir kez daha okusunlar. Tarih boyunca yapılan zulümler, katliamlar bizleri yolumuzdan döndürmeye yetmedi, bundan sonra da döndüremeyecektir” denilerek sona erdi.