25 Kasım'ı yalnızca erkeğin kadına yönelik şiddeti olarak görmek; “Özgürlüğe yönelik her saldırı, ilk önce kadınları hedef alır. Kadını baskı altına almak bütün bir toplumu baskı altında tutmak demektir. Bu rastlantı ya da tesadüf değil zorunluluktu, zulmün meşru olduğu yerde mücadele etmek en temel hakkımızdır. İşkencelere, uzun yıllar süren hapis cezalarına maruz kalsak da inancımızdan zerre tereddüt etmedik” diyen Mirabal kardeşlerin mücadelesine ve anılarına saygısızlık olur.

Çünkü onlar diktatörlüğe karşı verdikleri mücadele nedeniyle acımasızca katledildiler. 1960 yılının 25 Kasım'ında “Kelebekler” olarak bilinen Mirabal Kardeşler Dominik Cumhuriyetinde Turujillo diktatörlüğü tarafından tecavüze uğradılar ve katledildiler.

Bu dünyayı yaratmak için mücadele eden kadınlar “Kelebekler”in anısını yaşatmak için Latin Amerika Kadın Kurultayında 25 Kasım'ı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak bir eylem gününe çevirdiler.

Biz kadınlar bütün tarihsel süreçler boyunca bize dayatılan ikincil konumumuza karşı hep mücadele ettik, bugün mücadele etmeye devam ediyoruz.

Sömürenler ne zaman kendilerini tehlikede görseler, ilk biz kadınlara saldırdılar... Cadı diye yakıldık, vurun kahpeye diye taşlandık, darağaçlarında can verdik.

Ama yine de vazgeçmedik mücadeleden.

Vazgeçmeyeceğiz! Şunun bilincindeyiz: ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KENDİ ELLERİMİZDE...

Ve biz kadınlar olarak, kendi sorunlarımızı konuşmak için, 25 Kasım Cumartesi günü Şişli Ayışığı Ekin Sanat Derneğinde saat 15.00'te buluşuyoruz.

Tüm kadınları davet ediyoruz.

Emekçi Kadınlar

(EKA)