Yazdır

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma açlık grevinin 254. gününde Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan açıklamada Nuriye Gülmen’in serbest bırakılmamasını protesto ederek 17 Kasım'da Nuriye'yi almaya gideceklerini, Nuriye ve Semih'in talepleri kabul edilinceye kadar eylemlere devam edeceklerini belirtti.

İSTANBUL - Nuriye ve Semih İçin Dayanışma açlık grevinin 254. gününde Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan açıklamada Nuriye Gülmen’in bugün görülen duruşmada serbest bırakılmamasını protesto etti.

Açlık grevinin 254. gününde Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, Kadıköy Süreyya Operası önünde bir kez daha iki kamu emekçisinin taleplerini haykırdı.  "Açlık Grevi 254. Gününde - İşimizi geri5 İstiyoruz" yazılı pankart ile Nuriye ve Semih'in fotoğrafları ile taleplerinin yazılı olduğu dövizler taşındığı eylemde yapılan açıklamada bugün görülen duruşmaya değinildi.
Akademısven Nuriye Gulmen ve Öğretmen Semih Özakça’nın OHAL ilan edilmesi ile gece yarısı çıkarılan KHK'lerle işlerinden ihraç edilmelerinin ardından bu haksızllğı kabul etmeyerek "işimizi Gerı İstiyoruz!" talebi ile 1 yıldır mücadele ettikleri, işlerine dönmeye çalışan kamu emekçilerinin eylemlerinin devletin tarafından saldırı, gözaltı, işkence ile terörize edilmeye çalışıldığı 23 Mayıs’ta gece yarısı operasyonu ile gozaltına alınarak tutuklandıkları hatırlatıldı.
Nuriye ve Semih'in başlatmış olduğu mücadelenin AKP'nin OHAL rejiminin ve KHK zulmunün meşruluğunu sorgulayan güçlü bir pratik olarak siyasi iktidarı kaygılandırdığı ifade edilen açıklamada, siyasi iktidarın  eylemlere şiddetle saldırdırdığı, iki kamu emekçisinin savunmasını üstlenen avukatlarına yönelik siyasi komplo sürecinin  yürütüldüğü vurgulandı.
 İktidarın siyasi komplo sürecinin adalet sürecinde de kendini keskin bir şekılde hissettirdiği, Nuriye Gulmen'in, 3. Duruşmaya kadar Semih’in de tutuklu bulunduğu ve öğretmen Acun Karadağ'ın ise tutuksuz yargılandığı dava açık bir şekilde açlık grevinin yargılamaktan oldu belirtilen açıklamada, bugün görülen duruşmadaki gelişmelere değinildi.
Mahkemeye getirilmeyen Nuriye Gülmen’in Sincan'da görülen 4. Duruşmaya Nuriye Guimen Numune' de hastane odasından SEGBİS ile bağlandığı ve savunma hakkının gasp edilmesinden dolayı savunma yapmayı kabul etmeyerek ısrarla mahkeme huzuruna çıkmak istediğine vurgu yapıldı.

Bugün görülen duruşmada itirafçı olarak dosyaya dahil edılen iftiracı Berk Ercan’ın yanına Fatıh Solal isimli bir iftiracı daha eklendiği, iki iftiracının aynı olaylarla ilgili verdıği tabana tabana zıt ifadelerle devletin komplosunu gözler önüne serdiklerine dikkat çekildi.
"Adalet duygusu İktidarın Nuriye ve Semih davasında yürüttüğü siyasi sürece hapsedilmeyecek kadar değerlidir. Bizler Nuriye ve Semih'in devletin cadı avına karşı yürüttuğü hak ve adalet mücadelesın sahipleniyoruz" denilen açıklamada, Nuriye Gülmen’in yine tahliye edilmemiş olması protesto edildi.
27 Kasım'da görülecek olan duruşmaya katılım çağrısı yapılan eylem, "Nuriye'yi almak için yine mahkemede olacağız ve onların talepleri kabul edilinceye kadar eylwmlerimiz sürecek" denilerek sloganlarla bitirildi.