Yazdır

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, 5 kişinin ölümüne, 16 kişinin yaralanmasına yol açan patlamada, 70 yaşındaki Duru, ineği sayesinde ölümden kurtuldu.

BURSA - Bursa'nın Gürsu ilçesindeki bir boya ve iplik fabrikasında meydana gelen patlama ve göçükte 5 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Yaşanan olay kâr hırsı nedeniyle insanların da hayvanların da yaşamlarının nasıl hiçe sayıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Bursa'nın Gürsu ilçesinde Yılmaz Duru'nun evi boya ve iplik fabrikası ile bitişik. Boya ve iplik fabrikasında ise üretim içi ok sayıda yanıcı ve patlayıcı maddeler bulunduğu biliniyor.
Fabrikaya bitişik evinde patlamanın olduğu sırada ineklerini sağan 70 yaşındaki Yılmaz Duru, o esnada ineğinin arkasında bulunması sayesinde ölümden kurtuldu.
Patlamada Duru'nun ineği telef olurken, yaşlı adam patlamayı hafif yaralı olarak atlattı.
Yılmaz Duru yaşadığı dehşeti şöyle aktardı.
"Fabrikanın bitişiğinde hayvan bakıyorum. Sabah ahıra girdim. Gübreleri temizledim, temizlik bitti, hayvanları sağmaya oturdum. Tam o esnada patlama oldu. Öyle büyük bir patlama oldu ki dünya yıkıldı sandım. Üzerime her şey yıkılmaya başladı. İnek bir tarafa düştü, ben bir tarafa. 0 esnada beni kurtarın diye bağırdım. Beni damdan çıkardılar. İneği sağmaya oturmasam belki şimdi hayatta olmayacaktım."
70 yaşındaki Duru'nun yaşadığı olay işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin nasıl yok sayıldığını bir kez daha gösterdi.