Yazdır

Antakya' da 9 Kasım günü ev baskınlarıyla gözaltına alınan okurlarımız bugün savcılığa çıkarıldılar.

Gözaltına alınan Selen Reyhan, Ufuk Şahhutoğulları, Diyar Demir, Eray Kopran, Onur Kopran, Mehmet Ali Payam, Serdar Kayhan, Deniz Cesurer hakkında savcılık 24 saat avukat görüş yasağı, dosyada kısıtlılık ve 7 gün gözaltı süresi vermişti.

Bugün savcılığa çıkarılan okurlarımızın 7'si hakkında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılırken, Onur Kopran ise “terör örgütü propagandası yapmak” suçu ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Okurlarımızın suçlanma gerekçeleri Ali İsmail Korkmaz'ın anmasına katılmak, Berkin için eylem yapmak, Abdullah Cömerti savunmak, avukatla telefon görüşmesi yapmak ve düzenli olarak 1 Mayıs'a katılmak... Bunlar okurlarımızın örgüt üyesi olduğunun göstergesi sayılarak tutuklama kararı verildi.

Hiçbir baskı, gözaltı, işkence, tutuklama bizleri ölümsüzleşenlerimızı anmaktan, 1 Mayıslara, 6 Mayıslara katılmaktan, devrimcilere ve devrimci mirasımıza sahip çıkmaktan alıkoyamayacak, her zaman işçi sınıfının ve ezilen yoksul halklarımızın yanında olacağız. Onur Kopran derhal serbest bırakılmalıdır. Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük!