< “İş Cinayetleri Davalarında Cezasızlık Kader Olmasın”

Adalet Arayan İşçi Aileleri, her ay olduğu gibi bu Pazar da 66. defa “Vicdan ve Adalet Nöbeti”nde Galatasaray Meydanı’nda buluştu.

Aileler iş cinayetinde yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarını yere serdi, “İş Cinayetleri Davalarında Cezasızlık Kader Olmasın. İş Cinayetlerini Durdurmak İçin Sürdürülen Adalet Mücadelelerine Destek Verin” pankartı ve “28 Nisan İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma Ve Yas Günü İlan Edilsin”, “Vicdan Ve Adalet Nöbeti Tutuyoruz” ve “Kader Değil, Cinayet” dövizleri taşındı.

Açıklamayı, Davutpaşa patlamasında yaşamını yitiren Gülhan Çabuk’un eşi İdris Çabuk yaptı, bu nöbeti adalet arayan işçi aileleri olarak başka iş cinayetlerinin olmaması ve bütün sorumluların etkin bir biçimde yargılanması için başlattıklarını hatırlattı.

İSİG'in açıkladığı rapora göre 2015'te en az 1703, 2016'da en az 1924 işçi ölürken, 2017'nin ilk 9 ayında en az 1485 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Bu verilere, meslek hastalığına yakalanarak yaşamını kaybeden işçilerin dahil olmadığını söyleyen Çabuk, bu eylemlerini geçtiğimiz günlerde Şırnak’taki göçükte ve Endonezya’daki havai fişek fabrikası patlamasında yaşamını yitiren işçilere adadıklarını söyledi.

Bu eylemde BEDAŞ'ta Erkan Keleş Davası'ndaki cezasızlık, Gemlik Gübre Fabrikası'ndan Uğur Çavdar'ın Davası ve Soma Katliamı Davası'ndaki tahliyeler gündem konusu oldu.