Yazdır

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma açlık grevinin 240. gününde yine Kadıköy Süreyya Operası önünde yaptığı eylemde  canlı telefon bağlantısı ile katılan Özakça "Nuriye için daha fazla çabalamamız gerekiyor" dedi.

İSTANBUL- Nuriye ve Semih İçin Dayanışma açlık grevinin 240. gününde yine Kadıköy Süreyya Operası önünde eylemdeydi. Bu haftaki eylemde Semih Özakça ile canlı telefon bağlantısı yapıldı.
"Açlık Grevi 240. Gününde - İşimizi Geri İstiyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde "Açlık Grevi 240. Gününde", "Ben Semih'im İşimi Geri İstiyorum", "Ben Nuriye'yim" yazılı dövizler açıldı. .
"Nuriye ve Semih Onurumuzdur", "KHK'lar Gidecek Biz Kalacağız", "Devrimci Avukatlar Onurumuzdur", "Devrimci Avukatlar Serbest Bırakılsın" sloganları ile başlayan eylemde açlık grevini ev hapsinde sürdüren Semih Özakça ile canlı telefon bağlantısı yapıldı.

Eylemi yapanlarla bir arada olmaktan ve coşkularını görmekten, mutlu ve heyecanlı olduğunu ve Nuriye Gülmen'in de bu coşkuyu hissettiğine inandığını belirten Özakça, birlikte bir mücadele yürütüldüğünü ve dayanışma ile bu mücadeleyi kazanacaklarını söyledi.
İşlerine geri dönme talebiyle başlattıklarını ve açlık grevini de bu nedenle yaptıklarını aktaran Özakça,  "Öğrencilerimiz, ekmeğimiz, onurumuz için bedelleri göze aldık, bedel ödedik ve ödemeye devam ediyoruz" dedi.

Halen tutuklu bulunan Nuriye Gülmen’in zorla müdahale tehdidi altında olduğunu vurgulayan Özakça açlık grevine işe geri dönmek için başladıklarını hatırlattı.diyen Özakça, Nuriye'nin "zorla müdahale" tehdidi altında Numune Hastanesi'nde tutulduğunu vurguladı. Nuriye için sürecin daraldığını söyleyen Özakça, "Nuriye için " daha çok çalışmamız ve gayret etmemiz gerekiyor. Biz işlerimize geri dönmeyi başarırsak bu kazanım, işten çıkarılan emekçiler için umut olacak" dedi.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma adına yapılan açıklamayı bu hafta  Gamze Yüksel okudu.
Nuriye ve Semih’in mahkemesi öncesi avukatların gözaltına alınıp tutuklandıklarını anımsatan Yüksel, zindanlarda da işkenceye maruz kaldıklarını fakat, devrimci avukatların bulundukları her yerde olduğu gibi burada da mücadeleyi sürdürdüklerini ve sürdüreceklerini belirtti.

Diğer yandan Nuriye ve Semih'in taleplerinin kabul edilmesi için eylem yapanlara yönelik engelleme çabalarının ise bu dayanışmayı büyütmeye engel olamayacağını ifade etti.
Nuriye ve Semih'in davasının 17 Kasım'da görüleceğini hatırlatan Yüksel, "Tüm Nuriye ve Semih dostlarını bu mücadeleyi savunmaya, tarihe tanık olmaya Ankara'ya çağırıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Eylem sloganlarla bitirildi.