Yüzyıl önce, açlık ve sefalet içinde, savaşın yıkıntıları arasında, gelmekte olan kışın ilk karları düşerken sokaklara, 7 Kasım 1917’de, o köhne Rusya’da iktidarı aldı proletarya! O güne kadar yok sayılanlar, dünyayı değiştirebileceklerine asla inanılmayanlar tarihin ilk muzaffer işçi devletini kurdu. Öyle bir sarsıntıydı ki bu, dünyanın tüm ezilenleri selama durdu. Emperyalist boyunduruk altındaki uluslar can-ı gönülden bolşevik oldu!

Devrimi zafere taşıyan işçilerin dostu tüm dünyanın işçileri, yoksulları, ezilenleriydi. Korkunç karşı-propagandalara kulak asmadı emeğin dünyası. Sınıf sezgisi üstün gelmişti. Çarlığın yıkıntıları arasından yükselen kızıl bayrak emeğin bayrağıydı. Devrimi boğmak için doğudan batıya, kuzeyden güneye Rusya’yı işgale girişen sırtlanlar sürüsüne karşı mücadele, Rusya’nın işçi ve ezilen halklarından önce ABD’nin, Fransa’nın limanlarında yükselen işçi grevleriyle başladı. İşgale girişen emperyalist ordularda asker üniforması giymiş işçiler emirlere karşı çıktı, isyana durdu. Genç Sovyet cumhuriyeti iç savaştan zaferle çıktı, enternasyonal danışma ile tutundu.

O büyük hayallerin, büyük düşüncelerin en zorlu şartlarda iktidara yürümesinin, dünyayı değiştirmesinin hikayesidir. Bugün utanmazca unutulan/unutturulmaya çalışılan o tarihsel görevin yerine getirilmesi için proleter devrimcilerin ileri atılmasının kelimenin gerçek anlamda devrimciliğin hikayesi!

Proletarya ya devrimcidir ya da kocaman bir hiç, demişti Marx. Ekim Devrimi bu gerçeğin altının kanla canla çizilmesiydi.

Bugün yine bir devrimler çağında, tarihin yeni bir uğrağında Ekim’in cüret ve iddiasını kuşanmak zorundayız!

Burjuvazi ile proleter arasındaki kavga, kapitalizmle komünizm arasındaki amansız mücadele kesintisiz sürüyor. Bu tarihsel kavgayı işçi sınıfı kazanacak, sosyalizm kazanacak.

Bu gerçeğin bilincinde olarak Şimdi Devrim Zamanı, diyerek ileri atılmalıyız.

Yeni Devrimler Yaratmak İçin...

 

7 Kasım Salı

Saat: 19.30

Kadıköy

Mehmet Ayvalıtaş Parkında Buluşuyoruz.

Ekim Devrimini birlikte kutlamak

ve birlikte selamlamak için herkesi davet ediyoruz.

  MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU