Yazdır

İzmir’de 27 Ekim’de yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınan 6 avukatın bugün savcılığa çıkartılması için bir basın açıklaması yapıldı.

ÇHD, ÖHD ve ÇAG’ın çağrısıyla 12.30’da İzmir Adliyesi önünde toplanan farklı şehirlerden de gelen avukatlar, aileleri, dostları ve müvekkilleri “Savunma Susmayacak” pankartı açtılar.

“ÇHD Susmadı, Susmayacak” sloganlarının atıldığı eylemde Şule Arslan Hızal, Yemen Cankan, Emel Diril, Dinçer Çalım, Nergiz Tuba Aslan ve Bahattin Özdemir’in "örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alınmaları protesto edildi.

Basın açıklamasını okuyan ÇHD İzmir Şube Başkanı Serdar Gültekin, “Esasen saldırıya uğrayan düşüncelerimiz, avukatlık pratiğimiz ve mücadele hayatımızdır” dedi.

“Evet bizler örgüt üyesiyiz” diyen Serdar Gültekin, “ÇHD denilen örgütün üyeleriyiz. Bize Halit Çelenk’ten kalan örgütün üye ve yöneticileriyiz. Biz ne tek bir avukatız ne de tek bir büro. Dört duvar kapı, pencere, dernek binasının yokluğu da bizim pratiğimizi engellemez. Binalardan, kişilerden öte dost ve mücadele ortağıyız” dedi.

"Öldürülen, mahpus edilen, sürgün yaşayan müvekkillerimiz var. Her gün zulme uğrayan halkların hayatlarına şahitliğimiz var. Susmamayı borç bildik, öyle de olacak. Ev baskını, tutuklama, gözaltı yetmez. Fiziksel olarak olduğumuz her yer bizlerin mücadele alanıdır. Üye ve yöneticilerimize dönük gözaltı ve tutuklama terörü mücadelemizi engellemeyecektir” denilen açıklamanın ardından ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı da, faşizm olduğu sürece mücadele edeceklerini söyledi.

Hukukçuların, gözaltındaki meslektaşlarını adliyeye çıkarabilmek için çalışmaları sürüyor