< Gazetecilere Özgürlük

Dışardaki Gazeteciler İnisiyatifi, tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekmek için, 28 Ekim günü Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Meydanı'nda bir araya gelerek Altıyol'da bulunan Boğa Heykeli'ne yürüdü. Gazetecilerin dayanışmaya dikkat çekmek amacı ile el ele tutuştuğu yürüyüşte "Gazetecilere özgürlük" pankartı açıldı, "Hemen şimdi adalet" ve "Hemen şimdi özgürlük" sloganları atıldı.

Yapılan yürüyüşün ardından basın açıklamasını Gazeteci Gülşah Karadağ yaptı. Gazetecilerin tutuklu olduğu bir yerde kimsenin özgür olamayacağının altını çizen Karadağ, gazetecilerin tutuklanmasındaki esas nedenin, memleketin kilerine dadanmış kravatlı farelerin rahatça kemirebilmesi ve soyguncuların yüzündeki maskenin düşmemesi için olduğunu vurguladı.

Özgür Gündem ve Cumhuriyet gazetesi davalarına dikkat çeken Karadağ, "Buraya nasıl el ele geldiysek, Çağlayan Adliyesi’ne de gidebilir, her sabah Silivri zindanında uyanmak zorunda bırakılan İnan Kızılkaya’nın, Kemal Sancılı’nın, Ahmet Şık’ın, Akın Atalay’ın, Murat Sabuncu’nun, Emre İper’in ve onlarca tutuklu gazetecinin özgürlüklerinin iade edilmesi talebini avaz avaz haykırabiliriz" diyerek dayanışma çağrısı yaptı.

Basın açıklaması, 31 Ekim'de görülecek olan Özgür Gündem ve Cumhuriyet gazetesi davalarına katılım çağrısı yapılarak sona erdi.