Yazdır

Real Market işçileri, hileli iflasa, gasp edilen haklarına, sarı sendikacılığa karşı Metro ve Beğendik mağazaları önlerinde eylemlerini sürdürüyor. İşçiler eylemlerini, Metro AG. İşletmelerinden biri olan MediaMarkt önüne de taşıdılar.

26 Ekim günü Ümraniye’de bulunan MediaMarkt mağazası önünde toplanan Real Market işçileri ve Nakliyat İş yöneticileri ile birlikte pankart, dövizleri ve önlükleri ile sloganlar attılar, halkı Metro, Beğendik ve MediaMarkt’ı protesto etmeye çağırdılar.

İlk müdahaleyi Emniyet Müdürlüğü yaptı ve OHAL gerekçesi ile eyleme izin vermeyeceklerini söyleyerek işçilere dağılmalarını söylediler. Ancak ısrarlı tartışmalar sonucu işçiler basın açıklamasını yaptı.

Önce Real işçileri adına Ahmet Fazıl Şahin konuşma yaptı ve süreci anlatarak, haklarını alabilmek için tüm yolları deneyerek mücadele ettiklerini, haklarını alana kadar da devam edeceklerini söyledi. İşçilerin konuşmalarının ardından Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da ekmek kavgasının ve mücadelesinin çok meşru bir hak olmasına rağmen yetkililerin OHAL’i bahane ederek Ataşehir ve Ümraniye’de ki tüm protesto eylemlerini yasakladığını, ama bütün engellemelere rağmen bu açıklamayı yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından kasa kilitleme eylemi için Media Markt’e girmeye çalışan işçileri, indirilen kepenkler karşıladı. MediaMarkt, marketin her iki girişinde ki kepenkleri indirip mağazayı kapatarak işçilerin içeride yapacakları eylemi engellediler.

Real işçileri 21 Ekim’de Metro Kozyatağı Mağazası önünde eylem yapmış, polisler işçilere eylemlerinin Ataşehir Kaymakamlığı tarafından OHAL gerekçesiyle yasaklandığına ilişkin belge tebliğ etmişti. Ertesi gün de işçiler, çocukları ile birlikte Metro Güneşli Mağazası önünde eylem yapmıştı.